I morse var det 5 minusgrader här. Brrrrr !
Tog en runda och tittade i trädgården, det är så fint med frost ! Rosenspirean hade sockerdoppade kanter.Något av det vackraste i frostskrud är nog Björnmossan.Ljungen blommar vidare vid dammen.Höstastrarna. Gick en runda igen innan jag gick in för kvällen, och de såg helt oskadade ut. Vad tåliga de är !Temyntan med frosttopping.Ginnalalönnen är också fin i kanten.Hela förmiddagen gick temperaturen inte över 5 plusgrader och jag fick jobba på rejält för att hålla mig varm. Packade ihop perennerna tätt i lådor inför övervintringen. Blev en hel del tomma lådor, bra, de behöver jag till vårens nya sådder.
Det blommar fortfarande i en del krukor. Polarblågullet tål tydligen minus bra också…fast det är klart, har man polar i namnet får man väl leva upp till det 🙂Enda nackdelen med att odla bönor på armeringstunnel är när man ska riva ner dem. De snurrar fast sig rätt bra ! Tog i alla fall en tredjedel idag för att kunna få över en plast.
Behöver ett provisoriskt planterings/så-ställe nu när tunneln försvinner. Har en hel del att så i höst. Och tänkte byta till större krukor på en del perenner som står jättetrångt i krukan…om jag hinner.

Så här blev min minitunnel med diskbänken på bockar och korgbackarna till krukor.Bar grejer ifrån tunneln också…tada ! Nu är den nästan tom. Bubbelplasten nertagen och ligger i rullar. Nu ska vi försöka dra av plasten, utan att göra hål på den helst. Och sen gör vi ett friskt försök att dra bort tunneln med traktorn. Mannen tänkte tillverka några slags skidor för ändamålet och så hoppas vi det glider bra på gräset som nu är kortklippt. Tur att jag fortfarande har en del kvar i lilla växthuset så jag inte får abstinens.
Här blommar Dahlior, Gladiolus, Doftliljor, Kryddtagetes och några vackra Chiliplantor får stå här en stund till. En Vinbärstomat med massor av frukter kvar bar jag hit från tunneln och så har jag ett Hösthallon i kruka. Blir några bär då och då att stoppa i munnen smiley

Vill någon testa ett annat sätt att föröka tomater än med frön, kan ni kolla här.
Det är dags att börja nu, om du har plantor kvar i så fall.

Som kontrast till IDOL kommer här lite fredagsmysmusik, en gammal goding.

och här en till

ÖNSKAR ER ALLA EN HÄRLIG HELG MED MYCKET SOL !