Jag startade strax före 7 i morse och klev med raska steg ut för att ta bilen…..men vägen spärrades av tre äppelsmaskande älgar, mor och två barn.
När jag tagit ett antal bilder så förklarade jag att jag hade ju tänkt gå där de stod, och hämta bilen, och tog några steg till emot dem…men mamma bara glodde stint på mig !
Nähänä, då får jag väl gå runt kaninburen och komposterna då, sa jag högt och knallade iväg…..När jag kom runt på andra sidan vände de lite lojt på huvudena och tittade på mig, lugnt smaskande vidare på mina äpplen.
-Ja va här ni, sa jag. Nu när det är älgjakt och allt. Här är lugnt och skönt !

Sen startade jag mot Fagersanna för att hämta Monika och så åkte vi vidare mot Jönköping och Fackmässan Elmia Garden.

Väl framme kröp Monika genast in och började gosa med växterna:-)
Här fanns många plantskolor från Sverige, Danmark, Holland mm. Så vi hade mycket växer att titta runt påMycket blommor överallt förståsLååånga gångar med många utställareEn del kreationer fantasifullare än andra 🙂
Emmaljunga Jords monter med en charmig gammal barnvagn full av vita cyklamen.Krukor och andra tillbehör fanns det gott om försäljare av.Och en massa floristmaterial förstås. Fick lite inspiration inför stundande tider…Rosen Crazy for you.I slutklämmen fick vi syn på denna monsterhortensia. Minns ej namnet. Monika frågade vad de hade matat den med ? 🙂För att ni ska förstå vad stor den var så visar jag en bild till…Som avslutning kommer några bidrag i Floristtävlingen:
Detta är vinnaren i Elmia Flower Grand Prix 2011
Och en mix av några andra bidrag. Mycket färg ! Men det är ju höst.Det var en givande och inspirerande dag med många intryck att sortera.
Tack Monika för mysigt sällskap !

Hemresan från Jönköping gick bra trots att vi hamnade i rusningstrafik.
Och vilken vacker dag det var idag. Solen sken från en klarblå himmel, borta i Fagersanna tittade fullmånen på oss från en rosalila himmel och vid Hjälstad kyrka var jag tvungen att ta ett kort på kvällshimlen…men det blir ju aldrig lika bra på bild.