Igår var vi tre på lunch.
Den här gynnaren satt på bordet på verandan när vi skulle äta. Ofint att inte bjuda på nåt tänkte jag, så han fick lite sallat. Och han lät sig väl smaka 🙂 Tre rejäla bitar smaskade han i sig, men sen erbjöd Fredrik lite dill och då fick han nog och hoppade sin väg.

Äntligen var det en uppehållsdag med blåst så takstolarna hann att torka upp i fredags. Så kunde jag måla på eftermiddagen, de vi ställt upp mot uthuset .
Vädret har inte varit det bästa för måleriarbeten den här hösten.
Nu har jag målat 8 takstolar och har 7 kvar. Hoppas på fint väder den här veckan.Idag hittade mannen på en lyftanordning för att flytta dem lite närmare byggplatsen. De väger en hel del så det var skönt att slippa bära bort dem. Första vändan gick jag bredvid och höll i.Men sen ville han göra själv 🙂 Bra karl reder sig själv heter det ju.Vi fick förresten bygglov i måndags för växthuset (äntligen, ska det behöva ta hela sommaren? ), så nu är det bara att tuta och köra !

Jag passade istället på att skola om en massa plantor vid mitt arbetsbord i plasttunneln. Bäst att passa på nu, snart ska vi riva den.
Står här och tittar på alla tomater som är kvar och tycker det är hemskt att så mycket ska gå till spillo. Men jag plockar väl av dem så får vi se hur mycket som kan mogna fram om man lägger dem svalt.

En massa sallat i krukor
ställde jag in häromdagen när det var frostrisk. Tänkte sätta om dem i större kärl och placera dem i lilla växthuset så kan jag ha sallat länge till. Lilla växthuset står emot kylan rätt bra, eftersom det är placerat mot en vägg.
Den här sallaten fick en stor kruka direkt, man ser skillnaden på storlek ! Idag plockade jag av en indisk Sikkim-gurka. Den har fått hårt skal och ska tydligen gå att lagra. Fast jag tänker nog prova den rätt snart. Häftig är den onekligen, men ser väl inte direkt smaklig ut !
Tillräckligt torrt idag för att skörda sallatsfrö blev det också. Så nu ligger Röd Bakito, Forellenschluss, Grön Bowl och Lollo Rosso i kaffefilter på tork på pannan i köket. Och sallaten hamnade på komposten.

Sen har jag hunnit njuta av höstfärgerna som börjar framträda mer och mer. Strutbräken ändrar färg till en härlig gulton. Svartaronian vid dammkanten flammar i rött. Just den här har självsått sig i torvkanten. Plockat upp mer fallfrukt, melonäpplen i långa banor. Nu är tid för mos, must och chutney och äppelkakor på löpande band. Torkade äpplen är gott också, jag skär i skivor och torkar i min elektriska torkapparat, det går snabbt. Tur det finns något som inte måste vara i frysen, för de är fulla allihop !

Hoppas ni alla har haft en lika njutbar helg.
Ha nu en skön vecka !