Just nu springer jag i skytteltrafik mellan landet, köket och frysen. Skördar så det står härliga till. Bönorna har börjat producera ordentligt nu, egentligen lite sent, jag fick ju dåligt frö när jag köpte i våras och fick så om.Blomkål igen och en massa Broccoli
och inte minst tomater !

Igår ägnade jag halva dagen åt att ta hand om tomater. Körde en massa tomatkross i matberedaren. Jag tar bara bort fästet, sköljer dem och kör dem sedan med skalet kvar i matberedaren.
Sedan fryser jag in i räkburkar. Tycker det är lagom storlek. Packar burkarna flera stycken i fryspåsar och fryser in.

Jag fryser också in cocktailtomater precis som de är. Jättegoda att stoppa en näve såna i en gryta eller slänga med sista 5-10 minuterna när man gör ugnsstekta rotsaker.

Skivade tomater, styckfrysta på bakplåtspapper är också mycket användbart under vinterhalvåret. Bara skiva och frys in.
Halverade plommontomater och lade på en långpanna. Hällde på lite fin Rapsolja (Mariestads egen förstås !) saltade rätt så ordentligt och lite socker. Sen in i ugnen på 125 grader och så fick de stå där en bra stund tills de var lagom rostade.
Mums ! Jättegoda. Packade i burkar och lade i frysen.

Tomatsorterna är Super Roma och Black Plum.
Nu är det också dags att börja tänka på att ta frö till nästa år. Klämmer ur fröna i en sil och tvättar under kallt vatten så tomatköttet försvinner från fröna.
Sedan lägger jag fröna på tork i kaffefilter som jag skriver namnet på.
Igår kväll var vi sedan på kräftskiva hos våra vänner. Tack för en trevlig kväll, Maria och Sören och alla ni andra ! Soligt och fint blev det. Sommaren är inte slut än !

Idag har jag skolat om småplantor hela dagen och röjt litegrann i plantskolan. Woj woj, hur ska jag hinna få ordning till på torsdag ? Kloning av Lisa vore bra just nu.
En köksLisa och en TrädgårdsmästarLisa vore fint.

Ikväll invigde vi bordet som sonen, Oskar fixat åt oss. Han snickrade till en rejäl bordsskiva till ett symaskinsunderrede som jag hade i gömmorna. Blev stadigt och bra ! Sedan har jag svartlaserat skivan och Oskar drog sedan på Bivax så det blev en fin yta, och samtidigt lite tåligare.