Idag har jag ägnat mig åt att få ner ytterligare några tomater i säckar, woj woj ! Jag har så svårt att slänga plantor 🙂
Här står de i långa rader. Till höger är det lite trångt för där har jag ställt chili och paprika framför, de ska jag flytta sedan när allt annat kommit på plats
Gurkorna växer så det knakar härinne, jag har skördat flera om dagen en del dagar. Det här är en kort växthusgurka Melen F1, mycket odlingsvärd.
Fast strax blev det för varmt i tunneln så resten av dagen grävde jag bort målla och annat ogräs mellan mina kåltunnlar. Ska försöka få ner överblivna plantor från försäljningen på den ytan istället för att slänga dem.
Nu har ju mannen slagit ängen också så hö att täcka med när det är planterat finns det i mängd.

Majsen växer här mellan tunnlarna också, den har kommit igång bra nu.
Om man tittar in genom insektsnätet på armeringstunneln ser man att kålen här också växer på bra. Har skördat toppskotten på broccolin här framme redan.
I den övre tunneln är de lite ynkligare, det beror på att trädgårdsmästarn inte har hunnit lägga på något gödsel än. Får se i morrn om jag hinner då.
Det gula som syns är inte kålblommor, det är ölandstok som står bakom tunneln 🙂
Kronärtskockor och purjolök som blir sååå glada att komma i jorden nu äntligen.
Likaså svartkålen som är kvar.

Fick förresten ett kåltips av en kund häromdagen.
Någon hade spillt vit färg på sin kål ett år och fick helt plötsligt inga angrepp av kålfjärilen. Antagligen trodde fjärilarna att plantorna redan var upptagna av en annan fjäril och flög vidare. Kan vara värt att testa att lägga dit några vita plastbitar eller liknande och se om det hjälper !
Min övervintrade kronärtskocka (inne tillsammans med pelargonerna i plus fyra grader) har redan en knopp.

Salladsraden med blandade sorter bara fortsätter att ge skörd. Forellenschluss och Röd Bakito var mycket bra !
Dags att skörda röda vinbären också, innan fåglarna hinner ta dem.
Och sockerärtor, mmmm !
Ja nu är det härliga tider när man kan bära in ett sånt här lass till maten varje dag. Det är ju tur att man får lite lön för mödan 🙂

Ha det gott allihop i sommarvärmen !