Nu är de snart över för i år, suck !
Visst går det alldeles för fort ? Tur det finns annat som tar över.

Har bara gamla ärvda sorter, så jag har ingen aning om vad de heter.

Idag har jag ägnat dagen åt att städa och trimma gräs i mammas sommarstuga på Torsö. Hon blir gammal lilla mamsen och orkar inte längre. Och eftersom vi inte varit där sen i början på maj så var gräset kämpahögt.

Väl därute konstaterade jag att vi missat Rhododendronblommen helt i år. Mammas rhoddis i stugan går inte av för hackor, den är lika stor som de är i England, många meter hög och stor som ett mindre hus i omkrets ! Så står den också nedanför ett berg i skogsjord där det rinner vatten hela våren. Trivs bra helt enkelt. Lite snopet kändes det när jag stod och såg allt överblommat, blomningen verkar varit riklig i år.
Den här bilden tog jag i år på min lilla, lilla buske som jag tagit som rotskott på den i stugan.

Men vresrosen blommade i alla fall fortfarande och sände ut sin ljuvliga doft.

Gick en sväng ner till sjön och råkade skrämma upp en fågel som låg och
ruvade på ägg. Den bredde ut vingarna och sprang iväg och fladdrade med
de utbredda vingarna samtidigt som den väste !!!
Någon som har en
aning om vad det kan vara för något ? Har aldrig sett den förr, rätt
stor med lång näbb och vackert spräcklig i olika beiga fält. Måste
konsultera en fågelbok tror jag.

Hemma igen fortsatte jag att sätta tomater i säckar i tunneln, herregud, hur mycket tomater kan man ha egentligen ??? Nu får jag snart ge mig.