Här i min plasttunnel är det en hård strid just nu…vem ska ta hem segern ?

Kampen står mellan busktomaten Whippersnapper, en gammal favorit och busktomaten Sub Arctic Plenty, framtagen i Kanada och som ska vara den tidigaste tomatsorten.

Just nu lutar det åt Sub Arctic Plenty, den börjar liksom ändra lite i färgen på karten, från vitgrönt till gulgrönt.
Men Whippersnapper ligger inte långt efter, spännande att se hur det går…
Det här är mina fjäsktomater, sådda ungefär en månad före alla andra plantorna.

Men de är på god väg plantorna jag säljer också.

Titta här på busktomaten Cheerio, den har redan kart. Tomatsorten som är så ful så ingen vill köpa den. Men när jag odlade den på friland förra året fick den JÄTTEMYCKET tomater, spretig och växte åt alla håll, visst är den ful ! Men helt klart en tidig sort detta också, så den kan absolut vara värd att odla.
En sort som jag själv är väldigt nyfiken på är busktomaten Katrina, den har jag fått frö till från föreningen Sesam. Verkar också gå i blom tidigt.

Annars var det angivet att denna sorten Cesu Agrie, också en busktomat skulle vara extra tidig. Också frö från Sesam.

Det blir spännande med alla nya sorter i år. 46 sorter har jag plus en tomatmix med okända sorter som jag fick av Anette med bloggen Daylily Potager.

Än finns det gott om plantor, men några sorter har tagit slut.

Kålen växer till så fint här inne i tunneln också. Har köpt insektsnät i år och nu sitter jag och syr ihop längder till ett överdrag till armeringstunneln. Så ska jag kunna gå rak hos kålen i år och inte behöva krypa under fiberduken

Här är det blomkål på tillväxt
Och här svartkål (kallas även palmkål) Nero di Toscana.

Den här har jag tänkt att plantera ihop med limegrön Mangold Lucullus och hög röd Linnétagetes. Fick för mig att det skulle vara snyggt ihop. Lite roligare med insektsnätet också för då kanske man kan se planteringen igenom. Med fiberduk ser man ju inte plantorna på hela sommaren, trist.
Det var kvällsronden i växthuset, nu är allt vattnat för kvällen. Nästa omgång vatten får de till frukost. 3 tunnor går det åt per gång.

Tur man har tunneln förresten, nu är jag TRÖTT på blåst !!!