Nu finns sorterna som är till salu i vår av Paprika-, Chili- och Aubergin-plantor inlagda på hemsidan
Här på bloggen kan du titta på bilder på en del av sorterna, inlägget finns här

bilden lånad av Örtagårdens plantskola.


Nu är verkligen våren här
för igår kom `vårt´ andpar. De är alltid lite blyga i början av säsongen, men sedan brukar åtminstone fru and bli så van vid att jag finns i trädgården hela tiden så hon bryr sig inte om mig till slut.


Nu har jag legat på alla fyra, stått krokig som en fällkniv och rensat, klippt och plockat sen i söndags. Arma rygg ! Går ifrån och ställer mig och skolar plantor emellan så ryggen får vara rak en stund.

Men det är sååå roligt. Varje år så tänker jag att det är som att öppna julklappar…man rafsar bort en skrälldus med löv och fram tittar topparna på någon perenn och man blir lika glad för varenda en som har klarat vintern.
Idag hittade jag flera som förvånade mig…vad är det där ? har jag glömt vad jag planterat såklart ! Glädjetjut när den vinröda trilliumen som jag köpte i fjol visade sig ha två skott redan i år.

Annars ser det allt bra kalt ut den här tiden innan det sätter fart ordentligt.
Tänk, här är rena djungeln på sensommaren.

Men visst kommer det upp ! Blåstjärnorna sticker som små spjut ut gräsmattan, någon enstaka har slagit ut vid söderväggen.

Och en ensam strimmig krokus i gräset solar sig.

Bilderna på blommorna och änderna har min dotter tagit.