Ute i dagarna två, så härligt !
Jag hoppas ni alla har haft en härlig vårhelg !
Runt 10 plusgrader har det hållit sig på här, det var verkligen på tiden.
Tog tag i kullen och bäcken en stund på eftermiddagen. Här går det inte att kratta bort löven utan man får gå och handplocka i bäckfåran. Lite obekväm arbetsställning på slänten när man klipper bort ormbunkar, men vad gör det, bara man får gå där och snusa på jorddoften 🙂

Ormbunkarna behövde verkligen komma bort nu så snödropparna får komma fram i ljuset. Det här är före-bilden, hann aldrig ta någon efter-bild för då var det redan mörkt.

Här ligger tjocka lager med hassellöv. Egentligen skulle jag helst låta dem ligga kvar för mullens skull, men vis av erfarenhet vet jag att när de börjar torka upp om några veckor så blåser alla ner i bäcken för vidare transport ner till dammen och det är INTE kul med hela dammen full med torra hassellöv.

I mina frösådder från november-januari börjar en del titta upp nu inne tunneln.
Smått smått grönt som spirar.

Vi kånkade in en gammal diskbänk till tunneln idag för att prova som arbetsbänk på ett par bockar, och det fungerade bra, då kom hinken med jord ner i lämplig höjd också. Satte om en hel del småplantor under dagen.

Jag har vågat mig på att ställa in de allra tåligaste plantorna hit. Blir det riktigt kallt igen kanske jag får flytta tillbaks en del till lilla växthuset, där jag har frostvakt. Bara lite minus så räcker det nog med dubbla fiberdukar.

Nu ska jag sätta mig och se på Trädgårdstoppen. Jag spelade in det förut ikväll.
Inte tusan kan man gå in och och se på TV kl 19 en sån underbar vårkväll när koltrasten spelar i snåren.

Om du går in på TV 8 play så kan du se föregående avsnitt från Enskär och Solhem.