“Bättre att vara ute på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja !”
Ja här kanade jag runt på förmiddagen , glad i hågen, att äntligen få ge mig i kast med lite hederligt trädgårdsarbete 🙂

Isen höll, men jösses så halt det var, i gummistövlar. Skulle man haft på film, såg nog rätt roligt ut. Sävstråna och kaveldunsresterna släppte så fint från isen, det hade bildats öppna hål runt stråna. Mycket lättare att få bort det innan det blir vatten igen.


Likadant med kanterna runt dammen, det går mycket lättare att klippa sidan mot dammen från isen, än när man ska luta sig över från andra hållet.


Här är min vilda kant
, från början var det tänkt att dammen skulle se ut som en skogstjärn….men ni vet, så var det lite blommor som ville komma hit, hi hi !

Den här torvkanten är i alla fall som ursprungstanken var: Lingonris, Blåbärsris, Kråkbär, Ljung, Tranbär, Linnéa, Rosling, Ormbunkar, olika mossor, Sileshår (som äter insekter ) och lite annat smått och gott.

Det blåste förfärligt idag, men här på dammen var det kav lugnt. Sedan
vi grävde dammen och fick upp den lilla kullen som syns till vänster
(jorden från dammhålet) och planterade buskar på den så har vi fått till
ett riktigt bra läställe här mitt i trädgården. När vi flyttade hit
gick det knappt att vara ute på vårarna, det blåste så hemskt ifrån
väster. Så det första jag planterade var ett antal buskar för att täppa
till värsta blåshålen genom skogspartiet där bakom.

Kycklingarna som fått flytta ut i hönshuset i sin bur sedan några veckor fick komma ut ur buren idag. De är rätt stora nu och det börjar synas att det nog blir, tyvärr, 4 tuppar och 2 hönor.

Någon som behöver en Hedemoratupp, finns gratis för avhämtning !

De flög snabbt upp på högsta pinnen och jag berömde dem förstås för att de var så modiga som vågade komma så högt upp…då flög en upp och satte sig på min mössa. Fredrik skrattade hjärtligt….ja det var ännu högre 🙂

Det blev inga stora slagsmål med gamlingarna, fast en av hönorna nöp dem rätt bra, bäst att visa direkt vem som bestämmer !