Oj oj oj, jag hinner inget idag ! Så är det att ha småbarn !
Hämtade hem mina små kycklingar från grannen idag.

Så här såg de ut, avvaktande, när jag kom hem och packade upp dem. Alldeles tysta låg de i boxen och tittade på mig…

Men det tog inte många minuter förrän det var full fart och liv i luckan.
Vi tänkte ha dem inne några dagar, det är så himla kallt i hönshuset och de är ganska små än. Så de får bo i vårt kombinerade vedförråd, verkstad.

Långa stunder hör man bara lite lagom småpip därutifrån, men sen får de för sig att de måste skrika på mamma en stund och jag kommer springande förstås och då blir det tyst.

Väldigt roligt att stå och titta på dem. De är inte gamla men allt finns redan förprogrammerat tydligen. Sprätta ut maten, sprätta runt med tidningarna, klampa runt i vattnet, sandbada och sprätta sand över golvet, sitta på pinne och sova.

Ja, som ni förstår så ser det ganska fort grisigt ut 🙂

En av de svarta rymmer och flyger upp och sätter sig på min axel så fort jag öppnar buren, fyra gånger redan. Tänk att de flyger så bra fast de är så små !

Tillägg på kvällen kl 20: Ja nu har de skrikit en lååååång stund, sen bestämde mamma att det var läggdags. Ungefär som sista rycket när man har småbarn. Men nu sover de tysta under toppluvan (som fungerar som varm surrogatmamma på natten). Man får släcka lampan, kuttra lite och fösa in dem under mössan, och då plötsligt blir de knäpptysta !Denna veckan blir ni förskonade från en växthusrapport 🙂 Vi hade annat för oss i helgen.


Lilla mamsen fyllde år på lördagen
och eftersom orken tryter där, så fick hon mat och tårta i present av mig. Gissa hur tårtorna ser ut när Lisa bakar ?
Blomma förstås, he he !

Lördagskvällen bjöd på `A tribute to Dire Straits´ på Mariestads Teater.
De körde 2 spelningar samma kväll och båda fyllde hela teatern. Och inte så konstigt kanske, kanonbra !!!
Vi var på den sena som började kl 20 och då var de redan uppvärmda !

Stefan Jonssons
gitarrspel, jag säger bara WOW ! Han är nästan bättre än originalet ! Vi lutade oss tillbaka och bara njöt. Jerry `Totte´ Rajamäkis lite hesa röst passar suveränt bra till soundet. De andra musikerna är också jättebra.

En turne är inbokad i oktober i år. Hittills var de bokade i Kristianstad, Helsingborg och Vara konserthus. Jag önskar jag kunde vidarebefordrat lite av musiken här på bloggen !

Söndagen tog vi det för en gångs skull lite lugnt. Vi fick hem våran `lilla´tös över helgen, och det var så gott att få umgås lite.

Idag är det omskolning av plantor som gäller. Här är det Viol Bowles Black som får nya krukor.
Min bästa prickelpinne syns i bakgrunden, som man både kan peta hål med och lyfta enstaka plantor väldigt smidigt med, för den är så spetsig och lite skålad. Fungerar alldeles utmärkt ! Det är egentligen ett splitsverktyg när man håller på med tampar till båtar etc. Hittade den på Julavaruhuset och såg direkt att den skulle fungera bra till ändamålet.