Fortsättningen på vårt växthusäventyr.
På lördag morgon när vi vaknade för att ge oss iväg var det – 15 grader !
Vi funderade verkligen på om det skulle bli för kallt, men skam den som ger sig. Långkalsonger på och tjocka tröjor. Solen sken så det skulle säkert bli skapligt i växthuset.
Väl framme fick vi skotta oss in. Det hade inte kommit så jättemycket snö men det hade yrat runt husen så det var en stor vall framför dörren.
Mannen började med att montera ner det sista rullbordet, och jag bar plåt till bilkärran igen.
Sedan kapade mannen alla bordssidor med vinkelslip till lagom längder och jag plockade ner bevattningsslang från taket.
Ett fullt lass på kärran igen, mestadels benbockar till rullborden idag.
Det tar på inredningen. Tyvärr gick vinkelslipen sönder så rören till höger kunde inte kapas idag. Vi åker hem när det skymmer och bär in bråten i ladugården. Mannen lagar vinkelslipen inför morgondagen och jag lagar kvällsmat.

Sen sjunker vi trötta ner i soffan och ser på Melodifestival. Och fel låt vann som vanligt !

Söndagen inleddes nästan lika kallt, – 13 grader. Här hemma var det alldeles disigt och molnigt. Hoppades på att det skulle spricka upp i molntäcket senare och åkte ändå.
och minsann, var det inte det vi trodde, väl framme sken solen ! Temperaturen inne i växthuset blir alldeles lagom för att jobba i, kanske någon grad till hade varit skönt, men helt ok.
Den lagade vinkelslipen fick gå lös på rören. Kapas i hanterbara 5 meterslängder som vi lägger ihop på några utav bockarna.
Här är två 30 metersrör för arbetsvagnar nerplockade från taket, också kapat i längder. Nedskruvad vattenledning för bevattning. Plåten är kanterna på rullborden.
En av två arbetsvagnar som hängt på rören ovanför. TUNG !
Tar en snabb lunchpaus. Det måste man ha. Utsikten över Vättern är fantastisk idag !
Mycket hälsosam lunch ! Liten polisbricka.

Mannen ger sig på värmesystemet och börjar kapa ner första röret i taket. Inte speciellt ergonomisk arbetsställning. Vi skruvar och jobbar mycket över huvudet idag och det känns att det är tuffare för kroppen.
Ännu ett lass med allsköns blandad kompott av stålrör och bevattningsanläggning.

Så här ser det ut på söndag kväll när vi åker hemåt.

Det är många rör kvar att kapa innan vi kan ge oss på nedmontering av själva växthuset. 18 stycken 30 meters rör i sidorna och taket och sen hela gavlarna med rör i många krökar. Detta är alltså värmeledningarna som värmt upp växthuset.Tar med en bild det sista hur det såg ut när vi började förra lördagen. Man måste ju jämföra för att se vad man har gjort. Och då tycker jag att det har hänt en hel del. Mannen räknade ut att vi har kört hem ca 2,3 ton nu. Och då har vi lyft en del saker både två och tre gånger, eftersom det lastas ur hemma sedan också.

Men tänk så bra, styrketräning får vi gratis. Dessutom får jag lära mig lite allmän verktygskunskap, det var på tiden !
Ett litet klokord som kan passa för att peppa oss:

En tusenmilafärd börjar med ett steg.
Lao-Tse