Igår gick bilen en utflykt till stora staden Göteborg. Jag fick sitta instuvad i bak för julklappen till sonen med sambo, en diskmaskin, skulle levereras och installeras.

Efter väl utfört installationsarbete av mannen, belönades vi med GOOOOD middag, smördegsinbakad Rådjursfilé med kantarellsås. Bästa på länge ! Tack goa barna !
(Tänk vad de har råd med, studenterna, nu för tiden, hi hi.)

Idag har vi kånkat in bord och lysrör i huset. Så nu är det helfullt i tvättstugan och dotterns rum är halvfullt 🙂 Förlåt mig gumman ! Så i morgon blir det till att fröa igen.


Dags att slakta min oljefröpumpa som bara ligger och tar plats
. Sorten är Gleisdorfer Ölkurbis. Den mognade dåligt i somras och var grön när jag tog in den, men har legat och eftermognat inne och det ser ut som om kärnorna är matade. Smakade lika gott som vanligt med färska pumpakärnor !
Nu lägger jag fröna på tork ovanpå kökspannan för att ha till brödbak eller bara äta som de är.

Har fyra stycken hemliga pumpor kvar också. De kom upp av sig själv i somras där jag hade lagt på jord från komposten. Förmodligen en korsning av prydnadspumpa och någon större. Pumpor och Squash korsar sig hej vilt, så tar man eget frö kan man inte vara säker på att få samma sort nästa år. Tänkte provsmaka någon dag nu för att se om de är ätbara

Tänkte jag måste visa lite vårkänslor också !
Sent i fredags tutade lantbrevbärarn utanför dörrn att han hade paket till mig.
Jag har fallit för en frestelse nämnligen, läste på Claus Dahlbys sida om Gartneriet Spiren och var ju tvungen att gå in och titta. Och som någon skrev, man borde satt sig på händerna ! Klickade hem några julrosor för jag kunde inte låta bli !!! Ljuvliga var de när de kom (önskar jag hade en kamera som kunde göra dem rättvisa.)
De får husera hos pelargonerna i gamla tvättstugan i plus 5 grader så står de sig säkert lääänge. Gissa om jag kommer sticka dit näsan vareviga dag nu !

Titta in och låt dig inspireras hos
Gartneriet Spiren


SKÖN SÖNDAGSKVÄLL TILL ER ALLA !