Tydligen är det tjäle i backen på vissa ställen och på andra inte, konstigt !
I mitt trädgårdsland och runt kaninburen har snön försvunnit helt, fläckvis.
Men i min trädgård där jag vill att det ska tina FÖRST, där ligger snön kvar LÄNGST.. så är det alltid.

Och idag är det kallt igen, frös till igår kväll. Jag hade gärna haft töväder några dagar till ! Ja ja, det är några månader vinter kvar, jag vet…..

Jag säger som Ingvar Björkdahl, bäst att hålla sig innomahus.
Dikt ur boken Till glädje och Tröst.

Uschianna, mäk,
va tjurda slör te,
enn kan knappt
gå utanfôr knuten,
för´n öja renner
så-enn-ente kan se,
å enn blir ännasom
ånnatruten.

Nää, nu saa-enn hölla-säk
innomahus,
där ä dä varmt
å gôtt,
drecka sett kaffe,
tänna ett ljus,
å-ente bru-säk
om nôtt.

Inomhus glädjer jag mig idag åt underbara Primulor jag köpte i stora staden nästgårds igår, vi måste ju fira bröllopsdagen med lite blommor ju !

Jag älskar Primulor ! Dessa underbaringar var dubbla, det var därför jag föll, brukar hålla mig till lite senare i vår annars, de trivs ju inte så jättebra inne, och egentligen har jag inte plats ! Köper mycket sällan nya växter till inomhus, mina ärvda fyller upp fönstren ändå.

Men dessa godingar hoppas jag på att kunna sätta ut i rabatterna till våren, de brukar tacksamt komma tillbaka sen, år efter år.

Sen kan man ju roa sig med att ta reda på avklippta fina blad från pelargoner och avnupna hyacintblommor från vinterförvaringen (liiiite hyacintdoft får han väl tåla guben). Har så svårt att slänga allt som är grönt den här tiden, och när man sätter sticklingar blir det alltid hela diskhon full med gröna fina blad.

Ja nu får jag i alla fall bulsa på mig mina arbetskläder och ta mig ut,
veden till pannan väntar på inkörning.