På bilden är det höga Borlottibönor som klättrar på min armeringstunnel, i bakgrunden röd målla, vita smultron och till höger kan man ana sparrislisten.

Idag har jag äntligen fått iväg mina grönsaksfröbeställningar .
Det blev Runåbergs och Örtagårdens plantskola som fick mina beställningar i år. Får se om det blir något mer en annan dag. Hoppas nu allt finns kvar.

Föll för en massa roliga chilisorter på Örtagården ! Blue Christmas, Aji Blanco Cristal, Czekoslovakian Black, Fish Pepper, Gul körsbärspeppar, Kali Mirch, Monkeyface, Hot Orange, Omnicolor och Canario.

Och några paprikor också: Ukranian Sweet, Sweet Banana.

Från Runåbergs har jag bland annat provat lite nya (för mig) sallader:
Little Gem och Freckles, båda cos-sallad.
En rolig variant som heter sparrissallat där man använder stjälkarna, Celtuce heter den. Isörten var det dags för igen kände jag, den är god.

Och så kunde jag inte låta bli svartroten Hoffmans Schwartze Pfahl, hi hi, det var ju så roligt namn, Hoffmans svarta påle !

Jag kunde inte heller hålla mig riktigt fast jag hade tänkt det….var bara tvungen att BESTÄLLA LITE BLOMMOR TILL !

Och så har jag sått en hel del perenner igen i mitt kök, som ska ut om nån dag. Stackars matlagningen blir lidande på det här fröandet. Risken är att man får med lite jord i maten, men det är nog bara nyttigt !
“Lite lort rensar magen” sa alltid mormor.

Igår fick jag nog av sådden på eftermiddagen och gick ut och fick lite gjort. Snön har sjunkit ihop en del så jag pulsade mig fram till min böntunnel och rev ner sommarens rester utav bönorna….äntligen. Fast det går rätt så lätt när de har torkat till, det är besvärligare när de fortfarande är färska på hösten.

Åh det kändes så gott att få vara ute och jobba lite. Visst har jag skyfflat snö, men det är inte samma sak. Det kommer ju hela tiden nytt ju….idag med.