Denna veckas tema på Blooming friday hos Katarina med bloggen
Roses and Stuff är vad man planerar inför det nya året. Om du tittar in hos henne kan du se vad andra har för planer .

LISAS PLANER INFÖR 2011

Nu börjar suget efter att jorda ner både mig och köket göra sig påmint ordenligt !

Äntligen är fröbeställningen till STA iväg, tänk att det alltid ska vara så svårt att bestämma sig, jag vill ha allt….

Som vanligt räknar jag med att jag kommer att så ALLDELES för många frön….sen hinner jag inte plantera om allt i tid och de stackars små liven får stå och trängas….plantmisshandel kallas sånt !


Jag ska FÖRSÖKA skärpa mig och få lite mer ordning på min dokumentation
, har insett att hjärnan inte blir yngre, och ibland finns namnen helt enkelt inte kvar därinne på hårddisken….KONSTIGT !


Så här såg det ut i början av februari 2010. Härligt när det första sticker upp. Det frodiga gröna till vänster är Rucola – min favorit ! Tallriken med pizza uppe till höger visar att man kan få till en bra hög med sallad redan i februari om man har ett lysrör att odla under, plocksallat, rucola och rödbetsblad ingår i den.

Ett tips: Sätt några rödbetor i en kruka och ställ ljust i fönstret så får du fina blad till salladen. Annat grönt som går lätt att odla nu är ärtskott och solrosskott. Jag brukar så torkade gula el gröna ärtor (ärtsoppsvarianten) tätt på ett fat med jord. Väldigt snabbt har man fina ärtskott, jättegoda ! Går lika bra med solrosfrön.

Jag önskar mig en slaghack för att mannen ska kunna slå vallen lite oftare. Jag använder det som marktäckning. Höet är bra, men det är lite otympligt att jobba med när man ska lägga på det. NÅGON SOM HAR EN SLAGHACK STÅENDE ???


Så hoppas jag på ett gott odlingsår, med regn och sol i lagom dos. Jag ska så MASSOR av Kålrabbi, Superschmelz, vår absoluta favorit under vintern. Saftig och god att riva.


Sen hoppas jag att mina plantor lever gott under snön därute så jag har mycket nytt att erbjuda till våren när jag öppnar plantskolan igen. När det blir kan du se lite senare i vår, på min hemsida, länk finns i övre högra hörnet.

Jag hoppas att både gamla och nya trädgårdsvänner hittar hit för att handla, eller bara gå runt och njuta av att vara på landet ett stund. Fridfullt här.
Vi kanske ses ?VIKTIGAST som alltid i min trädgård, är arbetet med att bevara den biologiska mångfalden.
Ni får ursäkta, mina vänner och kunder, men där ligger ni i lä…..de här små liven går först ! Vildblommorna har en särskild plats i hjärtat, men alla djuren berikar tillvaron enormt. Hellre ett snack med paddan eller rödhaken än att jag går på ett big party….sån är jag !

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA !

Jag önskar alla ert allra bästa år 2011. Hoppas vi ses !