Här sitter en gammal, gammal tomte från min farmors och farfars hem och myser i ljuset av stearinljusen. Jag grunnar en stund över julfirandet när jag har läst Irenes dikt, julen blir så gärna en jakt på annat än det som verkligen betyder något.
Frid och ljus i julstöket till er alla.

Ljus i tidens mörker

Tänd ditt ljus i
tidens mörker,
lys dig själv och lys
för andra !
Våldets skuggor flyr
din låga
på den svåra väg vi vandra.

Andras ljus må också
brinna
för den Fred vi alla väntar,
För det lugn vårt
hjärta önskar
att vi äntligen ska vinna.

Julens budskap, Frid på jorden
är vårt mål som förr om åren !
Och tillsammans kan vi sätta
kraft och mening bakom orden.

Dikt av Iréne Skoog, Mariestad
Ur boken: Med mina
sinnen.

Jag passar på att frysa lite ljuslyktor när det är såhär kallt. Inte alla år man kan göra det. Gläder mig åt det.

De här gamla barnskidorna satt i taket i vedskjulet när vi flyttade hit. Jag tycker de är så söta. De är av märket Brätt- Kalle…bara namnet är ju underbart !

Eftermiddagen ägnades först åt att köra ved. Sista lasset blev jag varse att det nästan såg ut som det brann i snödrivorna, snön var alldeles orange…
Solen blev som ett brinnande klot….det var nästan som den ville säga…..ge inte upp, jag kommer tillbaka. Fantastiskt skådespel !
Sista bilden här ser det verkligen ut som det brinner borta hos grannen, otroligt vackert var det. Det gick lite lättare att jobba med detta skådespel att se på.
Skottade av min tunnel, för vilken gång i ordningen minns jag inte. Det tog en stund idag, säkert 1 1/2 timmas styvt arbete. Skrapan som mannen förfärdigat för ändamålet fungerade bra…fast den var tung ! Här råder alltid, man tager vad man haver-principen. Således var skrapan förfärdigad av 1 stycken Windsurfingbrädesmast där en ca 50 cm lång bräda var fäst i toppen. Runt den ett par av mannens avlagda knallblåa joggingbyxor. Tadaa !! tunnelskrapa.
Säkert helt lagom vikt för normalt byggd herre, men för liten mini-Lisa var den lååång och tuuung. Jag är i alla fall glad att jag inte köpte en betydligt högre tunnel, som jag tänkte. Det är nog bra på sommaren, men nu hade det aldrig gått vägen. Skam den som ger sig, nu är tunneln ren….men den lär väl bli påfylld med snö redan i morgon. Då tar vi nya tag !
(Fast jag tror nog att jag får lite, lite träningsvärk i morgon)