Ända sedan barnen var små har vi haft som tradition att titta på Luciamorgon på TV:n tidigt på morgonen och äta lussebulle och pepparkaka, tillsammans med den vanliga frukosten. Och tänk, i år satt jag själv, för första gången på säkert tjugo år . Vad fort åren går ! Sista åren har det bara varit jag och dottern som tittat…saknade dig idag ! Tycker det är så stämningsfullt och härlig start på dagen att titta på detta. Lite olika varje år vad man tycker om det, men i år var det fint.
(lånad bild). Höll på att glömma av det hela, men kom på det sent igår kväll när jag skulle somna. Så jag studsade upp i morse prick klockan 7 och sprang ner till TV:n.

Hann inte få fram pyntet dock, det fick komma fram efter.
Hör också till att mormors stjärngosse ska stå och lysa och så ska mitt lilla lussetåg , som jag gjorde för många år sedan i trolldeg, fram också. Lilla tärnan har trillat i backen och fått en spricka, men hon får hänga med ändå.

Sen slank jag iväg upp till datorn för att roa mitt lilla barnasinne…hela december följer jag med stort engagemang adventskalendern på Fröken Elsas virkblogg.
Jag har sagt det förr..och jag kan säga det igen…jaaa jag är sååå barnslig !

Fast jag tycker det är en stor tillgång att ha barnasinnet i behåll. Skulle du behöva träna ditt barnasinne kanske? Eller är lika glad i söta saker som jag. Då kan jag rekommendera ett besök här:

Ostkanter och julnötter : Fröken Elsas julkalender

Bilden har jag fått låna av fröken Elsas virkblogg.


Ett tips inför kvällen om ni vill se mer glitter !

Dags att skåda meteorregnet Geminiderna. Det är tydligen ett mycket aktivt meteorregn och anses vara ett av de vackraste under året. Allra tydligast kan man se det 13-14 december. Det börjar redan när mörkret faller och ökar sedan tills man under en timma kan se ända upp emot 100 meteorskurar. Pälsa på dig varmt och ge dig ut i vinternatten och njut. Är det dålig sikt eller om man är bekväm kan man kolla på tex spaceweather.com istället.
(Tips från TT i dagens Mariestads-tidning)

Jag önskar alla en varm och ljus luciadag !