Så här ser det ut på Karlsberg idag… Snö, och en ruggig vind drar om knutarna.
Inomhusarbete är det som gäller idag känns det som. Fast jag ska pulsa iväg ut snart med mina frösådder…

Min lilla gran som jag hittade i dikeskanten förra veckan, den liksom hoppade upp av sig själv och hängde med hem till min kruka på trappen. Om den lever till våren får jag väl sätta den i min egen lilla skog….

Ja här ser ni vad jag pysslar med idag…FRÖSÅDDER ! Tyckte jag passade bra en sån här kall, uschlig dag. Har beställt frön från Helen i Piteå, så härdigheten lär det inte va nåt fel på ! Idag har jag sått:
Pulsatilla vulgaris `Papageno´Backsippa, Veratrum nigrum Svart nysrot, Swertia perennis, Gillenia trifoliata Trebladsspira, Aconitum napellus `Rubellum´Äkta stormhatt, Aconitum hemsleyanum Klätterstormhatt, Aconitum lycoctonum ssp neapolitanum Sydstormhatt, Eryngium alpinum Alpmartorn, Lilium martagon `Alba´ vit krollilja, Adonis vernalis Våradonis, frön från en okänd buske med röda bär.
Och nu ska allihop ut i snön och kylan, för att förhoppningsvis gro till våren.

Nu ska jag ge mig på mina egna insamlade fröer och se vad som kan vara lämpligt att så. Tyvärr tog såjorden slut. Det var ett öde, var ska jag nu få tag på det…

Sen har jag petat ur frön från bär från IDEGRAN som jag fick av Karin. Oftast brukar ju inte såna där bärfrön gro om de inte utsätts för någon syra. Normalt passerar de ju ofta en fågelmage innan de gror. Nu hade jag ju ingen sån syra…så jag tog lite citronsyra ur skafferiet tillsammans med lite vatten och stoppade ner dem i.
Så visslade jag en liten talgoxtruddelutt och så sa jag till fröna…NU äter jag upp er!
Nu tror jag ABSOLUT att de kommer att gro….jag menar HUR SMARTA kan FRÖN VA ?

Jag tog in lite av klippet från Svart Vinbärsbuskarna häromveckan, det luktar så underbart när man nuddar grenarna, jag nändes inte klippa ner allt i kompostkvarnen. Nu är det snart lövsprickning i köket ! Å så frösådd på det…men visst är det väl VÅR snart….