Den här bladkaktusen blommar överdådigt just nu. Alldeles översållad med blommor. Jag har fått den av min gamla granntant som haft med den från sitt föräldrahem. Hon fyller förresten 90 år i morgon, så då kan ni förstå att kaktusen är gammal !

Bakom kaktusen kan man se ett blad av en sk Änglavingebegonia, den är också jättegammal. Den är bevarad i rakt nedstigande led från min mormors mamma. Min mormor var född 1911 men när hennes mamma var född det har jag inte koll på, får nog ta reda på det.

Den här bladkaktusen med starkrosa blommor har jag också från granntanten, den är också bevarad från hennes föräldrahem. Tack Dagny, vad mycket fint jag har fått av dig genom åren !!


Här är några olika sorters Palettblad eller Rumsnässla som de kallades förr. Den bakre är en gammal sort som jag fått av min svärmor, den främre är en nyare som jag köpt själv. Har tagit en massa sticklingar nu för att ha till plantskolan till våren.

Tog förresten mig för att räkna mina krukväxter häromdagen. Jag började på nedervåningen…det vart 105 stycken ! Sen orkade jag inte gå upp och räkna för jag kände att det liksom räckte med 105…
Jag erkänner…jag är en riktig ekorre…samlar på mig alldeles för mycket ibland.
Det svåraste är ju just såna här grejer, arv från generationer tillbaka, det känns ju så viktigt för mångfalden att de får finnas kvar.
Många gammaldags krukväxter har ju försvunnit i handeln därför att de inte passar i vårt industriella framställande av saker idag. Allt ska ju ske i så stor skala överallt, växtbranchen inte undantagen.