Läste just att vatten symboliserar rikedom i Feng Shui. Till rikedom räknas då helt andra saker än pengar……!

Speglingar. Min älskade ask speglar sig i dammens blanka vatten.

Idag kommer det vatten från ovan, och inte måttligt heller. Å jag som hade tänkt fortsätta ute, snyft. Jag är inte gjord för att vara inomhus ! Får hoppas det blir uppehåll i eftermiddag. Jag är så tacksam att jag bor på dessa breddgrader och inte längre upp i landet. Vi brukar ha ganska milda vintrar, fast man får ju räkna bort förra årets då ! Försöker gå ut en stund och jobba varje dag för att jag mår så bra av det.

Igår var en kanondag här, milt och skönt och snön hade nästan smält bort. Jag fick lite `vårkänslor´och gick lös på gräsmattekanten mot grusgången och av bara farten så rök det lite ogräs från grusgången också.

Tog just en lunchpaus och kockade ihop lunch till mig och mannen. Idag blev det wok med blomkål, morot, paprika, bönor, salladslök och kokt höns. Kryddat med gurkmeja, gul curry, salladskrydda och svartpeppar. Hällde på lite grädde det sista som fick ett uppkok.
Säger det igen…vad smidigt det är att ha allt färdigt i frysen. Visst är det lite jobb när man tar reda på grönsakerna, det blir en intensiv period i skördetiden, men sen är ju maten nästan lagad och det är skönt. Paprika och Salladslök strimlar jag och fryser in direkt. Blomkål, morot och bönor behöver förvällas före frysning.
Kokte en stor laddning hönor gjorde jag för ett tag sedan när jag för en gångs skull fick tag på det. Det är svårt att hitta. Vi tycker att det smakar mycket mer än kyckling. Sen rensar man av allt köttet och skär i lagom bitar och styckfryser.

Näckrosor i dammen i juni månad.

Nu bor jag ju i Vänerns Pärla, Mariestad så då måste jag ju passa på att visa lite fina vattenbilder från vår skärgård. Mariestads skärgård består av många öar, de största är Torsö, Brommö, Kalvö och Onsö. Runt omkring dessa ligger en väldig massa småöar. Lite längre ut i Vänern ligger Djurö. Det är otroligt lyxigt att ha så nära till fina stränder och sjöutsikt som vi har. Vårt favoritställe är nog norrsidan på Brommö, ett ställe som heter Store Vite Sand, och det hörs på namnet vilken fin sandstrand det är !
2 bilder tagna en julikväll på Hovdens norrsida (utanför Brommö). Varmt !

Den här bilden är tagen på Brommös västersida. Berget som skymtar vid horisonten är Kinnekulle.

En badutflykt i juli månad till Kalvö.

Utsikt från mammas sommarstuga på Torsö en varm augustikväll, om man tittar noga så ser man Mariestad skymta på andra sidan.

Åh, jag hittade den här också, får ta med den för den är så rolig. Fotot är taget i BeDas trädgård i Undenäs i maj i år. De är kluriga därborta i Undenäs! Ska visa kort från denna vackra trädgård en annan gång.