Jaha, det här fulhörnet har jag ägnat dagen åt. Kvickrot, brännässlor, vallört med rötter tjocka som min handled. Åtskilliga skottkärror har jag kört idag efter idogt grävande.

HÄRLIGT !!! Det här är faktiskt något av det roligaste jag vet, när jag får tid över till att mullvada runt i sånt här. Sorken hade redan förberett på en del ställen, där lossade rötterna lätt, han hade väl ätit upp undre delarna kantänka. På andra ställen var det väl tungt, det har fått växa på här lite för länge. Då brukar jag ta spaden och skära ut lagom fyrkanter först och sen grepen och skaka loss rötterna, annars blir det alldeles för stora torvor i taget.

Man tänker så bra när man jobbar med sånt här långsamt metodiskt arbete. Och inspirationen till hur man ska göra sen, efter att det är färdiggrävt, kommer smygande. En låååång mild höst önskar jag mig, så jag hinner förverkliga mina planer som poppade upp idag.

Dagens citat får bli det här:

“Gardening requires lots of water…
most of it in the form of perspiration “