Idag har sotar´n varit hos mig och sotat kökspannan så nu sitter jag och väntar på att sotet ska trilla ner så jag kan städa. Vänt, vänt…..å hur roligt är det att städa…jag skriver lite här först .


Igår hittade jag äntligen en plats till min mörkbladiga fläder Black Lace med rosa blommor. Kom på att det kunde nog bli snyggt borta vid jordkällaren, att den får växa upp och liksom göra en tunnel över trappan ner till källaren. Får väl se hur snyggt det blir i Scillahavet där till våren, hmm, svartrött och knallblått kanske inte är snyggaste kombon, men allt går att flytta !

Baxade dit en snygg svart sten som jag stånkande körde dit på pirran i förrgår. DEN VAR TUNG ! Flera gånger var jag nära att ge upp….men skam den som ger sig. Nu är den i alla fall på plats och även om det känns lite i ryggen så är jag nöjd.


Strax intill under den stora vildapeln åkte också min Magnolia Sieboldii, buskmagnolia ner i backen i går. Ja jag vet att man helst ska plantera dem på våren, men den står nog lika bra där som i kruka på friland (hoppas jag).
Den här busken frösådde jag 2003 så det är verkligen dags att den får komma på plats någonstans.

Efter planteringen satte jag på burar av kycklingnät runt buskarna. Vi har gott om Rådjur och Älg här och även om de inte normalt sett äter av vissa buskar så är det alltid så när något är nyplanterat….AHAAA något nytt på buffén…måste testas !

Sedan stammade jag upp ett antal Bondplommon (allmänt gulplommon) och satte på stamskydd på dem också. Råbocken älskar att skubba hornen på såna smala stammar. Han har redan tagit död på åtskilliga plommonträd, och annat med förresten. Min hägg som jag planterade i våras gick han hårt åt, men det kommer nya skott från marken som tur är.

Ja ja, nu har nog sotet förpassats till golvet så jag kan gå ner och dammsuga och torka. Snart dags att servera lunch också, får snabba mig på.

(Bilderna har jag lånat från Allt om trädgårds plantlista)