Idag har jag ägnat dagen åt att hämta mig efter Göteborgsresan igår. Nä så illa var det väl inte, men en titt på shoppinglivet i Göteborg igår gjorde mig ganska illamående. Vi gick en runda på stan och hamnade i Nordstan för att det regnade så väldigt. Å jösses vad folk handlar, alldeles vilda i blicken, stoppar saker i tomma hål i själen. Jag har härmed döpt om Nordstan till Helvetesgapet ! Och såååå många människor i detta sammelsurium som jag såg och hörde mådde dåligt….

För egen del ser jag stackars instängda Kinesiska barn i textilfabriker, Indiska bomullsbönder där giftiga kemikalierna dryper över ryggen när de går och handsprutar , hur de tar livet av sig när inte ekonomin går ihop etc, framför ögonen, när jag tittar på de låga prislapparna i shoppingens helgedom. Ja man blir lite skadad kanske när man alltid varit en miljömupp och rättvisekämpe.

Läste en intressant artikel för ett tag sedan hur man skulle bli en medveten konsument och styra över sin egen konsumtion för att faktiskt må lite bättre. Det handlade om Föreningen medveten konsumtion som startades för drygt två år sedan. Man såg att det fanns behov av tydligare information om konsumtionens inverkan på miljö, hälsa och rättvisa. De har en intressant hemsida där du kan gå in och läsa mera: www.medvetenkonsumtion.org

Där finns också en länk till filmen som Stefan Jarl gjort som väckt stor uppmärksamhet världen över: “Underkastelsen” . Filmen handlar om hur mycket kemikalier vi utsätts för och hur mycket av detta man kan se i en människas blod. Den ställer frågan om varför vi underkastar oss detta? Se en trailer för filmen här:
http://www.underkastelsen.se/

Det fanns naturligtvis guldkorn igår också. Ett var den goda lunchen som sonen kockade ihop till oss. Stekt Laxfilé panerad i krossat cornflakes och sesamfrön och till det pasta och Purjolökssås med creme fraiche och grön curry.Mumsfilibabba.
Tack för det goda och tack för att vi fick njuta av att spendera en dag med er.

I morgon är det arbetsvecka igen. Hoppas ni alla får en underbar vecka.
Ett litet ordspråk att grunna på:

Det finns folk som säger att de kan

och folk som säger att de inte kan

och de har rätt.