Mmmm, nu blommar min kryddbuske…favvis 🙂 Juni har varit välbesökt i min trädgård. Vi började med Mötesplats trädgård 4 juni då det kom extra många besökare. Så trevligt, tack ska ni ha 🙂
I trädgården vid huset blommar det just nu, extra glad för mina Irisar…
någon som vet vad de egentligen heter ? hos mig heter de som givaren jag fått dem av 🙂 Evas fina…och mormors StrandirisBirgittas elegantaoch Helenas i härlig färg. I veckan som gick hade Guldkornsgruppen från NVB i Mariestad sin avslutning i mitt växthus. Kul att se er tjejer 🙂 På torsdagen var det stickcafé med Studiefrämjandet. Är det tredje året tro? Torsdagskvällen avslutades med REKO-rings uppstartsmöte för Mariestad. Här är administratörerna Victoria och Annika. Njuter av allt som blommar. Geum är favoriter, inte minst de vilda Humleblomstren men Mai Tai och Flames of Passion är också fina. Utsikten från min kulle ut mot dammen igår. Jordmassorna grönskar trots att vi inte hunnit så. Nu efter regnet kanske det kunde vara idé att strö ut lite frön men tidigare var det ju alldeles för torrt för att något skulle gro…
Vresrosen från mammas arbetskamrat Mary doftar ljuvligt på kullen.doftar gör ju även luktärtorna i landet…mmmm!!!Helgen har varit flitig i grönsakslandet och plantskolan. Rensning, gräsklippning, plantering och sent igår började jag bära ut allt från tunneln. Nu måste tomaterna få ta tunneln i besittning. Mannen hjälpte mig att fylla lite säckar på eftermiddagen så nu är 40 stycken planterade, det är väl en tredjedel av de som ska in…
För att slippa bära så mycket så borde jag nog ha en tunnel till 😀 😀
Men idag är det bära som gäller…Ser fram emot en ny vecka.
Vi har öppet tisdag och torsdag 10-19 som vanligt.
Välkomna!