Attans så effektiv jag varit idag…;)

Kokat två omgångar saft på Krikon, plockat tomater till försäljning och till tomatsås. Och så bakat bröd idag igen (igår också). Gjorde en annan variant idag än igår.
Här är receptet:
5 dl vatten (jag tog kallt och lät det jäsa länge)
50 g jäst
en riven squash (ca 20 cm lång)
2 tsk salt
2 msk brödkryddor
drygt 1 liter rågsikt, degen ska vara rätt kladdig.

Rör ihop i en bunke med en träslev eller med elvispens degkrokar. Låt jäsa upp ordentligt. Om man tar kallt vatten så tar det ett par timmar, tar man fingervarmt så räcker en halvtimma. Stjälp sedan ut degen på bakplåtspapper på en plåt. Strö på rikligt med mjöl och platta ut den på plåten. Strö på solrosfrön eller sesamfrön och tryck till. Nagga och skär rutor. Låt jäsa 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Grädda ordentligt annars kan det bli lite för kletigt, bra färg på ska det vara.

Håller sig saftigt och gott länge.

Smågodis 🙂