Äntligen lite fart på bredbandet igen 🙂
Vi har varit utan telefon i drygt två veckor nu och datorn har gått så långsamt, så långsamt…
Idag kom de äntligen ut med en grävmaskin, fast det var söndag. Fel på en kabel på grannens tomt tydligen. Så nu har jag lite telefonarbete att jobba ikapp närmaste veckan…

Det har varit några riktigt härliga milda dagar i denna veckan. Skönt att jobba lite ute igen. Särskilt när solen tittar fram.Jag har startat igång bubbeltältet i växthuset. De flesta frösådder gör jag inne i huset och sen bär jag ut dem till tältet när de grott och vill ha svalare temperatur.
Men en del går att så på plats också, sånt som gror vid lägre gradantal.
Bamse sitter för det mesta mitt i fröpåsehögen 🙂 Och när jag vill ha någon påse får jag vara försiktig för annars bits eller rivs han 😉 tror väl att jag vill leka förstås…Skördar fortfarande vintergrönsaker från plasttunneln, kålsorter och cikoriasallat. Tillsammans med morötter i olika färger och nydrivna solrosskott och lökblast så blir det goda sallader 🙂 Ibland åker det med lite vintersallat, rosenplister och ängssyra från grönsakslandet nu också när det tinat fram. Idag har vi jobbat lite, fast det är söndag.
Mannen och jag skurade var sitt bevattningsbord. Bäst att passa på när det hade tinat så att det gick att få vatten i slangen i växthuset. Det brukar normalt inte gå att få vatten härute förrän mycket senare. Inte så mycket tjäle i år alltså.
Sen gick jag in och hämtade kaffe och så tog vi årets första fika i växthuset 🙂
Legat på över plus 8 grader därute idag när solen värmde på.
Efter en del frösådder och omplantering så gav jag mig på kullen vid bäcken och rensade bort fjolårets ormbunksrester. Och därunder fanns de redan …Snödropparna förstås 🙂 Hann bli mörkt innan jag var klar.
Jag såg faktiskt anlag till vitsippor också. Snart är vi där…nu går det fort !