Skördat till kvällsmaten idag 🙂
Vintersallat på friland och mangold och rödbetsblad i plasttunneln. Nu har det snart gått skördeåret runt igen och jag har inte behövt köpa hem någon sallad det här året heller. Mycket tack vare det milda vädret förstås. Och nu är det nya små plantor på gång av sallat i växthuset.

Idag har jag tröskat ett antal påsar med frö igen. Sånt som jag inte hunnit med förut. Planterat om de första tomatsådderna, sått fröer igen, burit ut en del till bubbeltältet i växthuset för nu är det såååå trångt härinne i huset. Fyllt en massa nya såkrukor med jord och klippt ner det sista av ormbunkarna vid bäcken.
Som avslutning så skrev jag tomatetiketter när vi såg på Melodifestivalen, gäller att utnyttja varenda stund till det nu, det är några tusen som ska skrivas 🙂

Skönt att ormbunkarna är borta så snödropparna syns ordentligt.

Snart är det dags att gräva upp och dela på dem igen, jag har tänkt mig att fylla hela slänten innan jag är nöjd. Från början hade jag en liten torva på annat ställe i trädgården med ett tiotal enkla snödroppar som jag satte ut en och en här på kanten. Sen har jag fått en tuva av dubbla av min vän Inga. De har jag inte vågat dela än…men kanske i år 🙂

Här odlar jag mitt tålamod, ibland mår människan bra av att få vänta och glädjen blir desto större när det efter många år blir sådär vackert som man drömt om.

En av mina absoluta favoriter är Primula vulgaris, den här gamla formen, som jag fått från mormors trädgård. Den är alltid tidig och först ut av Primulasläktet, men i år är det nog snudd på rekord när den börjat blomma redan.
Den drömmer jag också om att föröka till stora mattor. Egentligen ville jag ha den tillsammans med snödropparna på slänten. Men där trivdes vivan inte alls.

I mitt bubbeltält har jag inte bara frösådder utan även lite till lyst. En tulpanbukett sen förra veckan, står sig länge här i det kylslagna tältet. Och minipåskliljan från förra året har slagit ut första blommorna idag.

Idag baxade jag ut Kamelian ur bubbeltältet. Nu när jag höjt värmen därinne så tror jag den trivs bättre utanför tältet. Så nu håller jag tummarna att det inte blir jättekallt igen…för då får jag baxa tillbaka den igen 😛
Här står den på kvällskvisten utanför tältet…undrar om den längtar in till värmen igen ?

Önskar er en fin helg !