Nu är det vår …
åtminstone i köket där forsytian blommar 🙂

Annars är det väl vintrigt så det förslår här nu…
Plantskolan sover sin vintersömn…

Men min vintervila tog visst slut med snön 🙂 Nu skottas det så både armar och rygg värker på kvällarna. Idag har jag skyfflat snö från tunneltaket igen, tog en omgång i helgen också. Måste förebygga tunnelkollaps så långt det är möjligt.

Mannen som brukar sköta snöröjningen på gården ligger med akuta ryggbesvär parkerad på soffan. Så istället för med traktor så skottar jag gården med skyffel…måste verkligen lära mig köra den där traktorn snart…eller skaffa snöslunga 🙂
Frösådderna är påbörjade så smått. Här står årets chilisådder, soffan är fulltecknad. Ogästvänligt…jag vet 😉

Årets chilisådder är (än så länge;-) Brun rocoto, Hot Lemon, Monkeyface, Sweet Wrinkled old man, Blue Christmas, Czechoslovakian Black, Espelette, Fishpepper, Omnicolour, Aji Blanco Cristal, Jalapeno, Anaheim, Gusto Green F1, Gul körsbärspeppar, Cayenne Long Slim, Peperone Padron, Röd Rocoto, Fruit´n spice, Jamaican Bell, Black Jalapeno, Red Peter pepper, Hungarian Hot Wax, Hot Orange, egen sort:´Juleträd´plus en egen mörkbladig sort.
I bubbeltältet i växthuset växer den livsnödvändiga rucolan till sig, plus lite tidig salladssådd och rädisor. Snart dags att så en låda till så det inte blir uppehåll i skörden sen .
Helt otroligt är att denna sellerin och bronsfänkål har klarat sig i växthuset utan att frysa ! Knaprade i mig några lakritssmakande blad igår, rena godiset 🙂
Men jag kan inte förlika mig med fänkålssmaken i mat, möjligen efterrätter.
Lunchstilleben igår. Vardagsglädje att hämta in det gröna från plasttunneln fortfarande. Och vilka färger 🙂
Nu ska jag krypa till kojs och gotta mig med Permakulturtidningen som kom idag.
Jag har äntligen kommit mig för att bli medlem i föreningen. Varit med för många år sedan, men nu var det dags igen.
Tog en kvällsfösare, hihi, en ´nyttig´chokladboll och en smoothie ananas, banan och cocos, mumsigt !
Go och gla helg på er !