Ujuj, just nu är det lite oflyt på Karlsberg….
Kökspannan gick sönder i fredags, läckage i vattentanken. Ja ja, vi får va glada att den höll så länge…årgång -62, finfina grejer 😉

Å igår gick duschblandarn, å lite krassliga ä vi….men det går la´över får en tro !


Men det finns alltid såna goingar som är bra på att lysa upp tillvaron.
I lördags låg det plötsligt ett paket på trappen….med smaskens innehåll :-))
Gissa om det var uppskattat ! Goa goa Anna, tack du rara <3

Sen finns det ju alltid det gröna att glädja sig åt.
Min övervintrade tomat Topless (det blev bara en planta kvar av fem) har fått vårkänslor och börjat blomma igen.
I lördags skördade jag de sista rädisorna av de jag sådde i september, och en bytta salladsgrönt igen.

Igår kväll var jag på träff inför Mötesplats Trädgård som jag ska vara med på i år för första gången. Planera redan nu in en runda och besök alla öppna trädgårdar där i maj, juni och juli !

Annars är det mycket planering och logistik just nu för att få all frösådd att flyta på….och få plats !!!
Här har jag sorterat skyltar till paprika och chili (återanvända). Kära nån…35 sorter 🙂 Nä, så många blir det INTE i år !
Plockat in lite frö från trädgården i veckan också och sått. Bästa grobarheten på de där fröna man tar direkt, gror på bara några dagar.
Och här tittar Granatäppelgroddar upp 🙂
Det är så lustigt, jag anser mig själv vara optimist. Men varje år när jag ska börja så, då tänker jag….det gror nog inte !
HUR kan man efter att ha sått i snart 30 år TRO att det INTE ska gro, det undrar jag….
Men lika magiskt som vanligt så tittar det upp såklart…groddarna, och lika glad blir man varje år 🙂 det går visst aldrig över .


Ett bärande är det just nu. Först fyller man brätten ute i tunneln, sen ska de bäras in i huset för frösådd och ställas till grodd i helst 20 grader…(lite svårt nu då när pannan kraschat ).
Sen bära ut igen till bubbeltältet i växthuset, dit åker det ut när det har grott, där håller vi plus 10 grader just nu.
Lådorna med rädisor och sallatskål som jag sådde för någon vecka sedan har redan tittat upp härute, de behöver bara plus 5 grader för att gro. Och de söta primulorna som jag köpte i januari trivs jättebra i 10 plusgrader.
Idag hade Guldkornen föreläsning om Kaffekultur, 7 sorters kakor.
Kristina Ström kom till oss i lokalen och berättade om kaffet, kakor och kafferepets historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

De första kakorna bakades av munkar…som medicin, de innehöll ingefära, kanel och peppar 🙂 Låter bekant…men man hade inget socker i, de var nog inget vidare goda !

Men idag bjöds vi på 7 goda sorter av Kristina. Från 1700-talet var det Klenäter och pepparkakor. Från 1800-talet var det sockerkaka och kringlor. Från 1900-talet bjöds Kanelbulle och Mandelkubb och slutligen 2000-talet med Kaffelatte och Kladdkaka. Gott !