Tack Tareq Taylor

för att du fick mig att komma ihåg tjälknölen !

Fast nu körde ju inte Tareq djupfryst kött utan färskt,
men
oooooj vad mört det blir över natt i ugnen !!!

Pulled pork av gris eller nötkött istället, strunt samma vad man tar…idag
blir det grytbitar av fläskkött som hamnar i grytan, inte testat det förut, får
se hur det blir…

Ner med köttet, krydda med vad du vill, in i ugnen på ca 90
grader. Sätt på fläkten. Gå och lägg dig och sov och när du vaknar är lunchen
klar 🙂

(Jag kryddade med 3 rödlökar, två gullökar, 5 vitlöksklyftor,
salt, 1 tsk sambal oelek, en halv burk av Lisas trädgårds kryddiga tomater,
soja, lite persilja och timjan…jag kan berätta sen hur det blev)
Tag av grytan på morgonen och ställ den svalt, ute tex. När du ska äta så kokar du upp grytan och tillsätter grädde eller creme fraiche efter önskemål.

Bekväääämt !

Har du förresten sett BBC:s matlagningsprogram Tareq Taylors
nordic cookery ?

Kolla in programmen här

Goooo helg !

Tillägg lördag
Grytan blev god, om än lite sönderkokt. Det funkar nog bäst med helt kött när man ska köra så länge. Man kan också ana en viss järnsmak, säkerligen beror det på att jag hade tomat i, tomat är ju surt och löser upp järnet ur grytan. Nyttigt förvisso men kanske inte så kul ändå…..

Länken till kryddiga tomater http://blog.lisastradgard.se/#post235