Glädjespridare är temat på Blommig fredag denna veckan.
Hos Bland rosor och bladlöss kan du se fler glädjespridare 🙂

Komposten är en glädjespridare.
Den sprider glädje åt alla microorganismer och maskar som ska hjälpa mig med odlingen nästa år. Så man kan ju säga att jag också är en glädjespridare som sprider ut den i kökslandet 😉

Mannen är en glädjespridare.
Han fixade ett par skenor och hyllkonsoler i ena hallen så jag fick undan alla pumpor, squash och vintersquash. Ständigt problem med var man ska lagra allting i vårt lilla hus. Glad av att se dem blir man ju också.

Använde odlingsbrickorna som hyllplan, säkerhetsåtgärd, ibland är det någon squash som ger sig och då är det bra att ha en plastbricka under.

Ginnalalönnen är en glädjespridare
Den sprider ut sina färgglada blad över hela trädgården.
Jag har älskat det här trädet ända sen jag var liten och vår granne hade ett jättefint flerstammigt exemplar. Varje höst stod jag beundrande vid deras staket och plockade upp vackra löv från trottoaren.

Alla höstastrar är glädjespridare den här tiden.

Den här luktastern fanns här på torpet när vi flyttade hit. Jättefin.
Har tänkt samla på mig en massa olika höstastrar och göra en särskilt plantering med dem och olika gräs. Får se när det blir….

Den här lilla Floxen, Phlox procumbens variegata
bara 10-15 cm hög, blommar för fullt och har hållit på ett bra tag. Visst blir man glad varje dag av att se den. Bladen är ju så snygga med den vita kanten.

Till och med ogräs kan vara glädjespridare när de är så här vackra. Det här plistret ? hade intagit ett par kvadratmeter av kökslandet. Men som synes på översta bilden så är det nu puts väck och kompost placerad i dess ställe….lite synd var det allt !

I växthuset finns fortfarande hur många glädjespridare som helst
, här är ett axplock. Doftliljan har precis börjat blomma, de vita Dahliorna kommer ständigt med nya blommor, Heliotropen hänger i och buketten med Prins Gustavs öga, sort Penny Black, har stått härinne och blommat i 3 veckor nu ! Snacka om hållbar.

Trevlig helg till er alla !
Hoppas ni hittar många glädjespridare i helgen.