Igår fick vi göra lite omflyttningar.
Först bar jag ut allt ur bubbelplasttältet….det var en del därinne !
Det liksom växte i omfång när det kom ut 😉 Tomt, så vi kunde ställa in underbevattningsborden. Delar av plasttältet i två delar än så länge innan båda delarna behövs. Sedan bära tomater från vardagsrummet och ut till växthuset.
Jag fick transportera dem i en papplåda för att de inte skulle skadas i vinden och kylan. Några brätten i taget i en låda. Sen vart bordet fullt . Det är 40 plantor i varje brätte…Och nu ska de ha varsin kruka…ojoj….det blir nog lite trångt snart igen :-))

Vill du se årets sortlista kan du titta här

Det var ju lite annat som också behövde stå kvar härinne, som jag fick klämma in på hörnet.
Plockat till räkmackan igår kväll.
Ni vet väl att man kan äta rädisbladen ? Goda !
Snart tänker jag ta mig min första hemodlade tomat för året 🙂 Vardagsrumsfönstret är invaderat av 5 stycken tomatplantor, ända upp växer de. Sungold cocktailtomat vann stort i år. Men som sagt, lite fusk är det ju, övervintrad planta från ifjol.

Bland årets sådder leder den som syns bakom, Cesu Agrie. Det är en extra tidig sort, normalstor tomat, som är en busktomat som blir halvhög. Mitt emellan hög och låg skulle man kunna säga.