Vårkänslorna infann sig i påskhelgen ordentligt
Vilken fantastiskt solig härlig helg 🙂Den lilla tulpanen Pinoccio som växer tillsammans med saffranskrokusen i växthuset slog ut i helgen. De svarta violerna växer på sig…..Mejram, Kronärtskockor mm växer vidare i nya krukor…Småpillepill har jag ägnat mig åt en hel del det sista…..I helgen hade snön äntligen tinat undan såpass i grönsakslandet så jag kunde fortsätta marktäckningen i gångarna, där jag blev avbruten av snön i november.
Ovanligt att marken fått vara naken på sina ställen hela vintern, jag strävar ju efter att ha marken täckt hela tiden. Nåja, ett tjockt kompostlager ovanpå jorden på de flesta bäddar ändå, men ändå bättre hade det ju varit med hö också. Kajplöken har tittat upp….Och den kära luftlöken förstås, tidiga vårens pålitliga sallatslök. Finfin perenn lök som bara blir bättre för var år. Vintersallaten (mache) verkar ha övervintrat skapligt under snön. I trädgården ser det desto dystrare ut. Inga snödroppar i sikte på länge i den bäck-kanten…..Helfruset ! Fort går en helg !
Sonen kom några dagar och gick igen….snyft ! Så är det med stora barn, man får va gla den stund man har dem 🙂 Hoppas ni alla hade en fin påskhelg !