Paprikorna har börjat brottas med varandra, så det var bara att börja med omplantering idag….Det är rätt lustigt att se hur olika de tar för sig. En del roffar åt sig och växer sig stora och starka på andras bekostnad….precis som med människor !
Men nu får de varsin kruka och slipper slåss om förnödenheterna 🙂
Här är det också lite trångt, Fackelrankan, Eccremocarpus scaber, har grott bra.
Ettårig (egentligen flerårig) slingerväxt i eldiga färger. Snabbklättrande växt som kan bli uppåt tre meter i varma lägen. Den ska kunna övervintra med täckning i gynnsamma lägen, men det har jag inte provat. Däremot har jag övervintrat plantor inne i pelargonförvaringen.

Bilden på den blommande rankan har jag lånat hos Impecta.

Något av det mest väsentliga har jag sått i veckan…RUCOLA !!!
och så lite sallat i olika sorter, några kålrabbi och Pak choy.

Annars finns det fortfarande blad att hämta i vinterodlingen, fast jag har varit lite lat och inte varit här på ett tag….Vårgyllen (i mitten) är en fin ersättare för rucola, fast den smakar lite mer senap också. Idag var den riktigt stark i smaken.
Purpurkålen skjuter nya skott, svartkålen står fortfarande, men det mest överraskande är rödbetorna som ser jättefräscha ut i bladen.
Lite soliga dagar nu så börjar det snart att växa ut nya blad i plantorna igen. Just nu vilar de mest bara……Den lilla penséen hade flera små knoppar på gång.
Jag har också skottat in snö i tunneln igen så inte plantor och frösådder frystorkar. Ute sköter det sig självt med snötäcket. Mer på gång tydligen….
Så grejar vi vidare i växthuset. Idag har Fredrik börjat med en stomme för bubbelplasten till drivhus därinne. Snart, snart, hoppas jag kunna börja därute….