I dag kom lysrören upp i hyllorna, som hamnade i tvättstugan istället för i köket.

Ett stort problem är att det blir för varmt. 25 grader på hyllorna när det borde ligga på 15. Får prova med att skruva ur ett lysrör i varje får jag se om det gör skillnad, bara ljuset räcker till.

Hela helgen har ägnats åt frösådder.
Tvätta krukor & tvätta krukor…. skriva listor med vad jag sått och hur, leta såanvisningar, skriva etiketter. Själva fröandet tar egentligen minst tid.
Chili och Paprika och några få tomater sådde jag förra helgen. Tomaterna här hann först, men idag stack de första två chilisorterna upp sina krokiga groddar.
Så nu är odlingssäsongen officiellt invigd 🙂

För de av er som vill planera era plantinköp hos mig redan nu, kan jag berätta att jag i år hittills sått av Chili :
Espelette, Fishpepper, Aji Blanco Cristal, Hot Orange, Gul körsbärspeppar, Monkeyface, Blue Christmas, Rocoto Canario, Omnicolor, Fruit´n Spice, Chiluacle Rosso, Jamie, Czekoslovakian Black, Hot Lemon, Jamaican Bell, Red Peter Pepper, Black Pearl, Gusto Green F1.

Paprikasorterna i år sådda hittills:
Pelso, Bulgarisk frilandspaprika, Ukrain Sweet, Ferenc Tender, Californian Wonder, Tequila Surprise, Sweet Banana, Röd spetspaprika, Gul spetspaprika, Thor F1.

Jag har även fröer av chili och paprika på ingång i veckan som ska sås direkt när de kommer. Återkommer med uppdaterad lista.
Jag brukar utlysa tävling vem som hinner först, mellan två sorters tomater som jag sår tidigare än de andra. I år blir det många tävlande 🙂 De som tävlar i år om först till röd (eller gul) är: Whippersnapper (såklart, alltid med!), Cesu Agrie, Red Pearl, Gold Nugget, Balkonzauber, Microbel, Vilma, Gulorange större cocktail, Marjushka och Sungold F1.

Nu har jag tagit en del sticklingar. Här är Orange Klockmalva och längst bak 3 tomater Sungold F1 som jag tagit av en övervintrad planta.

Jag har så svårt att slänga de fina bladen när jag tar sticklingar,
så det fick bli en bytta blad på köksbordet. Hämtade ett par kvistar av mormors begonia och stack i och så lite blåbärsris som börjat få blad.

Den som spar han har….
Ja i det här fallet var det mamsen som hade sparat sin Hawortia i längsta laget 😉
En anskrämlig kruka som stod gömd bakom en gardin.Men med lite hjälp blev det många små Hawortiabäbisar på tillväxt…..och mamma får tillbaks en lite fräschare kruka.

Tittade till mina saffranskrokus i växthuset också.
De ser inte ett dugg ledsna ut fast vi haft temperaturer på – 17 i veckan. Fast kanske inte härinne…..måste skaffa en termometer som visar dygnstempen.
Det svåraste med saffranskrokusen är tydligen att få till en tillräckligt varm och solig sommar för att den ska blomma. Övervintringen lär inte vara några problem, den tål bra kallt.

Hoppas ni andra haft en bra helg !