Igår ville jag testa en idé med Vårgyllen.
Hade fått för mig att den kraftiga peppriga smaken skulle passa bra ihop med kallrökt lax. Smaken påminner om både pepparrot och krasse och det är ganska bra sting i.
Testade med både lax och kallrökt skinka och så fick våra gäster vara försökskaniner ( de är av den tåliga sorten 😉
Vårgyllen kallas även Vinterkrasse. Den är en perenn växt och kan även odlas inomhus året runt. Men min växer och frodas för fullt både utomhus och i plasttunneln fortfarande.
Rörde helt enkelt ihop: Philadelfiaost, pressad vitlök, svartpeppar, lite salt och ganska mycket hackad Vårgyllen. Gjorde röran på morgonen och sen fick den stå över dagen och låta smakerna gå ihop. Sen spritsade jag ut strängar på skinka och lax och rullade ihop.
I laxrullarna stack jag i några extra blad, då såg de nästan ut som morötter 🙂
Förrätt tillsammans med hembakt fröigt knäckebröd och havrekex. Gott !
Det är verkligen fantastiskt lyxigt att kunna gå ut i plasttunneln och skörda såhär mycket fräscht grönt när man ska ha gäster…i mitten av november.
Tror aldrig jag riktigt vänjer mig….jag blir lika glad varje gång :-))
Det är så otroligt att det fortfarande orkar hålla på och växa trots solbrist och kyligt väder.
Nu börjar det ta på hemmatomaterna, men till gårdagens sallad räckte de, och ett par veckor till har vi nog egna färska.
Till efterrätt hade vi vit chokladkräm med myntaäpplen, garnerat med några amerikanska blåbär. Receptet kan du hitta här
Hi hi, jag hittade denna på nätet….skoj va ? Ifall nu någon undrar varför man harvar runt som man gör 😉
Ha en skön söndag !
Hej Charlotta ! Ja plasttunnel har ju både för och nackdelar helt klart. Negativt är ju att den följer temperaturen ute snabbt, så är det iskallt ute på natten så är det det i tunneln också. Likaså en solig dag så kan det bli smällhett därinne, rekordet i sommar var 52 grader. I ett växthus blir det lite trögare temperaturväxlingar. Jag fick tag i min tunnel på Blocket till ett bra pris, gammal plast ingick och den var inte vacker, så vi bestämde oss för att kosta på oss ny. Enligt uppgift ska plasten hålla ca 10 år, men hur den ser ut då vet jag ju inte. Jag har också sett att de klär stommen med korrugerad plast, kanhända den håller lite längre. Hade eventuellt tänkt mig att ta bort tunneln nu när vi blev med växthus, men samtidigt är den jättebra att odla tomaterna i, så jag behåller den nog….fast den är ful ! 😉 Ibland får nyttan gå före skönheten. Kram !
Hej Johnna ! Javisst smakar maten ännu bättre när den är vacker. Skinkrullarna var nog bäst, kommer säkert i repris. Ha det fint i veckan du också !
Hej Lisa,Mmm, vad smarrig middag det måste ha varit. Jag bli jättesugen på att odla i plasttunnel när jag läser om allt du skördar. Vi har tittat på det alternativet förut men är rädda att det blir för dyrt och bökigt i längden med plasten som åldras och måste bytas… Har du någon synpunkt?Åh, vad jag skrattade gott och det engelska trädgårdscitatet. Skulle gärna vilja lägga upp det på min blogg. Är det ok?Kram, kram
Vilken festmåltid! Härligt gott ser det ut och det är ju också trevligt förutom att det ÄR gott. Man äter ju med ögat också ;-)Ha en bra vecka!
Hej Rebecca ! Smaskens var det 🙂 Ha en skön söndagskväll du också !
Låter som en smaskig meny!Ha en finfin söndagskväll,Rebecca