Just nu blommar en av mina favoriter. Fast solen lyser med sin frånvaro så finns där ändå små solar i rabatten. Rudbeckia fulgida`Goldsturm´.
På engelska heter den Black-eyed Susan.

Den står lite trångt så i år är det ett fåtal blommor, får nog ta och dela den så den får lite mer utrymme. Den har också stark konkurrens av en Skogsaster, Aster divaricatus, en annan favorit som nu också börjat få höstfärg på bladen.
Bakom står rejäla ruggar av mormors gula daglilja som blommar på försommaren. På våren blommar här också liljekonvalj och lundviva, och nu ser jag på bilden att det har smugit sig in några brunnävor och en akleja. Ja här är trångt om saligheten 😉

På förmiddagen idag fick jag äntligen rensat all vitlöken, så den blev anständig nog att ta in i huset. Här är Sabadrome, det var den sorten som gick allra bäst här i år. Återkommer en annan dag med vitlöksutvärdering.
Nöjd med förmiddagens arbete så tog jag ledigt i eftermiddag för att hänga med Guldkornen på en runda bland allékonsten, som var en del av skördefesten i Mariestad i helgen. Rätt kul med alla konstverken som står uppradade bland höstlöven i Esplanaden.

Så många olika uttryck på en mängd tavlor. Den här blev jag imponerad av, den är gjord i airbrusch-teknik, som när man motivlackar bilar, med sprutpistol. Fantastisk detaljrik. Fast inget jag skulle ha på väggen kanske.

Gillade den här med vasstrået och vattendroppen som såg ut att vara tredimensionell.

Ett av våra Guldkorn, Anne-Marie hade också med en tavla. Här berättar hon om den för oss andra. `Upplevelser´ hade hon kallat bilden, och det var intressant att höra tankarna bakom.

Det var en bra sysselsättning en gråkall oktoberdag, men frusna blev vi, och då är det bra med FIKA !!! Gott kaffe med tillbehör intogs på ett av stadens kaféer. Mums!

På tillbakavägen gick jag genom Stadsparken där träden börjar ta höst, hittade både bokollon och kastanjer. Gillar de här gamla träden, kanske för att jag är uppväxt på gatan bakom, det här är hemtamt. Tog en sväng förbi skuggrabatten med perenner där en av Katsurorna hade skiftat om till guldkavaj. Men hur jag än sniffade på bladen så kände jag minsann ingen kakdoft. Är det bara en skröna ?