Idag plockade jag en bukett Dahlior till minne av min vän och fd granne Dagny som nyligen gått bort, 92 år gammal.

Den fina lila Dahlian har jag fått av henne och många andra växter också.
Som den ljuvliga Mårbackapelargonen, den ljusrosa överst till vänster och den röda stjärnpelargonen längst ner till vänster, som jag tror är en Friesdorf.
Dagny hade dem med från sitt föräldrahem, så då förstår ni att de är gamla.
Den här bladkaktusen är också en stickling från henne. Jag har även en orange sort som var den blomman Dagny kom med som inflyttningspresent när vi flyttade hit för 23 år sedan.
I trädgården finns det också minnen i form av perenner och buskar, bland annat en nästan svart akleja, en klätterhortensia, en jättestor Häggmispel och Rosenhallon. Man kan väl säga att jag hade en väldig tur som hamnade bredvid Dagny.

När man flyttar ut på landet som självhushållar-wannabe och hamnar bredvid en fd lanthushållslärare/rektor på lantbruksskola. Oj oj, så mycket kunskap jag har fått mig till livs genom Dagny, tänk så mycket lättare allt gick när man hade en levande uppslagsbok att tillgå. Dessutom fick jag ta över en del böcker när hon flyttade till äldreboendet för några år sedan, en härlig skatt i bokhyllan.

Jag minns med glädje många trevliga stunder tillsammans och saknar fortfarande att hon inte kommer knallande genom porten i syrenhäcken för en titt vad som är på gång. Hon tog stor del i mina barns uppväxt och var ofta med när vi firade skolavslutning, som gammal rektor så var det en viktig dag.

Och så gillade hon höns, så det var lätt att få hönsvakt när man ville åka bort 🙂 Men om kaniner tyckte hon inte, men hon tittade till dem ändå.

Idag var det begravning för Dagny på hennes födelseort.
Sov i ro min vän, jag minns dig med stor tacksamhet.