Idag söndag var jag på tur tillsammans med Mariestads Trädgårdsförening till tre fina trädgårdar i Odensåker.

Första stoppet var hos Marie och Lasse. Nästan direkt kom det en riktig störtskur så vi fick fly in i hallen. Men då fick vi en chans att se de fina utblickarna, något som Marie tyckte var väldigt viktigt, att det skulle vara vackert inifrån när man är inne och tittar ut.
De har bott i England en period och Marie har hämtat inspiration till rabatterna därifrån. Vintervärde genom gröna buskar på vintern eller fina grenverk, gör att det alltid finns något att titta ut på.
Jag gillade verkligen Maries perennrabatter, så vackra och harmoniska.En pampig Klippstånds.Visst fanns det en orm i paradiset här också 🙂 Är det Sir Väs ?Inte alla som har förmånen att bo precis bredvid ett vattendrag. Tidan rinner genom trädgården.Här berättar värdinnan om rosen FlammentanzEn regnskur gör att rosorna blir extra vackra. Sorten är Fru Dagmar Hastrup en vresros.Fina byggnader gjorde sitt till för stämningen.Och det mysiga växthuset med en härlig sittplats.

Nu far vi vidare till Sol-Britt och hennes man
(tyvärr missade jag namnet).

Här fanns också ett mysigt växthus med sittgrupp.En fin bukett i ampel i växthuset.Så fin ! Här står värdinnan till höger.
Trädgården gränsade till ett naturreservat och här fanns även biodling och odling av drottningar. (Bidrottningar alltså)Varför kommer jag mig inte för att köpa mig en bondpion, de är ju så vackra.Fin kombination.Ett växthus till med tomater och tagetes i prydliga rader.

Dags för nästa trädgård, turen gick till Lena och hennes man. (namnlös han med;-)
Och dags för nästa regnskur. Här fanns som tur var ett mysigt hus där vi kunde inta vårt medhavda fika.
Här är värden och värdinnan till höger i bild.
Alla beundrade rosen Louise Bugnet med Kantnepeta runt.Men sen kom vi till den snyggaste köksträdgård jag nånsin sett !!!Oj oj så välordnat och fint. Gärdesgården gör väl sitt till för utseendet också.Lena demonstrerar hjulhackan för oss.Varje höst får de upphöjda bäddarna tillskott från komposten. Det syns ! En vy från andra sidan landet.Här i övre delen fanns en ört och perennrabatt i böljande form. Snygg den också.Sen kom det en regnskur igen och vi flydde in i ladugården en stund. Efter ett tag kunde vi gå vidare.och titta på det fina växthuset högst upp på kullen. Ser ni regnbågen över ladugårdstaket ?Mysig sitthörnaoch fina Myrtenträd samt mycket mer.Och som sagt, rosor efter regn är inte fy skam. Rosa moyesii, namnsorten har jag glömt.

Vilken härlig utflykt och så mycket inspiration. Tack för det !
Tack också för skjutsen Ulla-Helena och Anders !