Mannen har `semester´den här veckan.
Tror ni han ligger i skuggan och slappar ?
Näärå, här jobbas det för fullt. Igår snickrade han gjutformar till muren. På förmiddagen idag så var det dags för betongen. Där ska stolparna till takstolarna fästas sedan. Idag blev det 5 stycken gjutna, i morgon ska han kolla om de duger innan han gjuter flera.
Efter att ha jobbat intensivt i slutet på förra veckan med att jämna ut det gruset som låg i högar inne i bygget, så körde han idag in nytt väggrus i högar.
Så här ser det ut ikväll. Mååånga högar är det ! Nu ska bara någon skyffla och kratta ut det också, oj oj, vilken semester 😉

Men i morgon har jag öppet igen, kanske någon som vill jobba av inköpen med att kratta grus, he he !

Nu kan vi njuta av sparris, mmm !
De växer så fort i värmen så man hinner knappt skörda dem i tid. Sparrislisten är ett sorgligt kapitel, invaderad av kvickrot. Men sparrisen växer ändå, den har väl ett ganska rejält rotsystem vid det här laget.

Ogräset för man ju en ständig kamp emot, även om jag är ganska tolerant och låter mycket vara kvar (det som blommar 🙂 I år har jag provat ett nytt grepp i min fiberdukstunnel för morötterna. Jag lade ut dagstidningar, vattnade på dem så de låg still, och sparade en sprutta för morotssådden. Sedan lade jag på stenar på tidningarna så de skulle ligga still och strödde lite gräsklipp på för att dölja dem något. Och så fiberduken över det, spänd över bågarna av elrör i plast.

Idag inspekterade jag under duken och det verkar ha grott i en del rader trots värmen och torkan. Passade på och vattnade igen.

Annars brukar det alltid bli så här att man lägger på duken, glömmer av att man ska kolla ogräset, och när man väl gör det så ser man nästan inga morotsrader för allt ogräs som växt mycket fortare. Vi får se hur detta funkar, återkommer med rapport.

Ja i morgon har jag som sagt öppet igen. Välkomna då !
Finfina plantor väntar på nya hem 🙂