Påskveckan och helgen gick i kylans tecken. På påskafton upptäckte svärmor att Berberisen var väldigt vacker när hon kom i bilen på väg hit på påsklunch.
Så vi ut och fotade, mycket tjusigt, ingen bild kan göra rättvisa.

En av dagarna när jag stod i växthuset och skolade plantor knallade älgkon förbi precis utanför på gärdet, stannade i vägkanten och käkade lite sly precis vid vår infart.
I veckan kom `våra´änder tillbaks. Andparet som gästar oss årligen.
Sädesärlan har också gjort visit, så nu är det nog vår !
Jag har planterat om åtskilliga plantor vid det här laget. Här är det timjan som fått komma ur brättet till större krukor.
Alltid roligt när det kommer upp som det ska, extra roligt när det står i tunneln utan uppvärmning och ändå tittar upp på mindre än en vecka, då känns det hoppfullt….snart kan man börja ute också.
Svarta stockrosen Nigra har åkt ut i kallväxthuset från värmen, brrr, stackarn !
Skolat om sallat har jag också gjort till varsin kruka.
Mina grävlingar fick en tuff vecka, med snö, hagel och isande vindar. Men det blev en hel del grävt ändå.

På Guldkornsträffen med NBV idag kom Birgitta från Floby och berättade om Alphems Arboretum, dit vi ska åka i vår, och om mannen, Frans Johan Gegerfeldt som byggde upp denna fantastiska trädsamling runt familjens hus från 1903 och 50 år framåt.
Han släpade hem sten både dag och natt för att bygga med på den platta tomten, grävde dalar och skapade alper, och planterade också udda träd och buskar, som han köpte eller fick i gåva.
Från början fanns här 600 träd och buskar, men nu finns endast ca 300 kvar, det är ändå en ansenlig samling. Ett av de största arboreten i Sverige som skapats av en privatperson.
Jag har varit där flera gånger och rekommenderar verkligen ett besök om man inte varit där. Gärna när det inte är högsäsong, för det är en speciell känsla att gå runt där i ensamhet.

Läs mer på Falköpings turistinformation om Alphems Arboretum
eller på Föreningen Alphems arboretums hemsida

På den här bloggen hos Johanna hittade jag en hel massa bilder från Alphem