Glad Påsk till er alla !

Nu är vi te´baks från Blåkulla, jag och kissen 🙂

Ute snöar det för fullt, så skönt, då fick mina grävdrängar en ledig dag 🙂
Och i bondepraktikan kan man läsa att aprilasnö är som fåragö´. Dessutom var marken i stort behov av nederbörd, det var riktigt torrt här nu. Och så slapp jag ta slangen idag och vattna alla mina övervintrade plantskoleperenner.

Gula blommor ska man ha till påsk. Tomaten Sungold F1 är först i blom här av mina tidigt sådda.
Årets första nässlor plockade jag igår. Ungefär en liter.
Antingen blir det en nässelsoppa till påskbuffén eller en paj med nässlor i.

Jag ser fram emot att prova Jamie Olivers gravade lax, à la Oskar.
Den har Jamie lagat ända sedan han var 10 år gammal. Receptet innehåller bla pepparrot, citron och rödbeta !

Sonen hade längtat efter att grava lax efter det receptet ända sedan han såg programmet för ett bra tag sedan. Och nu står den i kylen och gottar sig, röd och fin !

Här är länken till Jamies sida (där jag även lånat bilden)

Och här är en länk till Karibiens kök, där du kan läsa receptet på svenska om du föredrar det .

OBS glöm inte att laxen ska vara fryst i minst tre dagar först innan man gravar.

Hoppas ni alla får några riktigt sköna påskdagar !