Såhär ser det ut på söndag kväll efter dagens framfart med Grävis.
Hela ytan där växthuset skall stå har fått jorden avskalad.
Trots att Grävis inte ville starta på lördagen och mannen fick ägna den dagen åt att meka istället för att gräva, men på söndagen puttrade den igång igen.

Nu är det finlir kvar, det får jämnas till lite med spade för hand.
Sedan är det dags att börja mäta.En rejäl jordhög ligger vid kanten på gärdet.

Jag ägnade lördagen åt att klippa ner perenner och rensa i perennrabatterna.
Sedan lade jag på kaninpluttar och ovanpå det ett lager kompost. Hoppas bara jag inte tog FÖR många kaninpluttar, lite svårt med doseringen med sån där gödsel, hi hi !

Ännu så länge ser det rätt kalt ut, och ännu mer nu när det blev renklippt. Men tittar man närmare är det mycket på gång upp.

Jag tog mig till och med ett `dopp´, klev i dammen och klippte bort vattenväxter som stod kvar från i fjol. Det höll på att bli ett blött avslut när jag klev på lite gungfly på botten, men jag återfick balansen som tur var….annars hade jag hamnat i djuphålan i dammen 🙂

Tänkte jag skulle hunnit med att rensa bäckfåran vid kullen också, men det får jag roa mig med en annan dag.
Hasselbusken släpper rejäla mängder löv ner i bäckfåran, och inte går det att kratta bort dem, det är bara handarbete som gäller här.
Söndagen ägnade jag hela dagen i växthuset åt att blanda såjord och så en massa. I brätte sådde jag olika kålsorter och salladssorter. Nu har jag placerat dem i polytunneln så får jag se om det är tillräckligt varmt där för grodd. De är ju alla sorter som gror vid lägre temperaturer.

Men vilken helg….vilket väder 🙂 Strålande sol och varmt och skönt.
Man får nästan vårfnatt !
Och på jordkällarkullen har redan Scillan börjat sticka upp på södersidan.