Idag gick jag ut och plockade mig en sallatstallrik till lunch 🙂

Den bestod av övervintrad Rucola (som stått ihop med pelargonerna i plus 4 grader),
Kirskål (riktigt späda blad ska det vara), Röd grönkål, Persilja, Luftlök klippt i ringar,
Trädgårdssyra (Patienta), och några blad av vanlig Kruksallat som jag satt ut i växthuset och nu ger ny skörd.
Tänkte ta i nässlor också, men det glömde jag, det får bli i morgon.


Tomaten Whippersnapper
leder som vanligt med knoppar långt före de andra. I år har jag provat några fler sorter att så riktigt tidigt. Blir spännande att se vem som vinner racet.
Har en förhandstippad i Goldnugget, eftersom den hann ikapp de tidigt sådda ifjol trots att den var sådd en månad senare.

Auberginerna har kommit upp.Tomaterna sådda förra veckan också. Nu har de fått lysrören i tvättstugan istället för paprikorna som åkte ut till loftet, i lite kallare temperatur.Tomatillon Purple de Milpa blev det två plantor (av 5 frön). Fröna var gamla, ända sedan år 2005. Så släng inte era frön för fort, de har kvar grobarheten länge, även om det kan ta lite längre tid innan de gror.Idag var jag på en utflykt på eftermiddagen, det berättar jag om i nästa inlägg.