Purjolöken har stått sig bra i gamla tvättstugan tillsammans med pelargoner och äpplen. Fast nu börjar man ana att en del av lökarna vill skicka upp en blomstängel. De som är snabbast får väl bli frölökar till i år.
De tjockare lökarna står sig bättre, just den här var inget blomanlag i än.Dagens lunch blev vår enkla fiskgryta:

Börja med att sätta på potatisen om du vill ha det till.

Strimla en purjolök och skiva två-tre morötter.
Fräs purjo och morot lite lätt i en stekgryta.
Skär ett halvtinat fiskblock i tärningar, just idag blev det torsk, fast jag föredrar sej.
Lägg tärningarna ovanpå lök och morotsfräset.
Krydda med curry, dragon, salt och peppar. (grönpeppar ger extra krydda, fast annan smak som variation)
Idag tog jag i ett par deciliter tomatkross, men det kan man utesluta om man vill.
Häll på någon deciliter vatten och lägg på lock och låt puttra tills potatisen kokat.
Sista 5 minuterna häller jag på lite grädde eller creme fraiche och låter koka ihop.

Servera med nykokt potatis.


Ibland får jag totalt tvärstopp i inspirationen till matlagningen.
När man ska servera lunch varje dag så vill det till att man har lite enkla recept på lager, speciellt nu under våren vill jag gärna ha snabbt och lätt lagad mat. Tror det är dags att ta en surfrunda bland alla fina matbloggar därute och hämta hem lite tips.

Har ni något kanonrecept att dela med er av ?