Igår fick jag inspiration när mamma och jag var ett ärende på stan, vi tittade förbi den fina blomsterbutiken Cattleya. De hade gjort så söta mossbollar med ljung på. Jag var tvungen att prova när jag kom hem. Såhär blev den, duger för att vara första försöket. Eftersom jag är en sparsam själ, så gjorde jag stommen av hopknycklat tidningspapper som jag formade till en boll, surrade runt med ståltråd ett par gånger för att stabilisera den. Sen surrade jag fast mossan med blomstertråd. Ljungen fästes med silvertråd, och sen lindade jag lite garn runt, jag tog vanligt 3-trådigt akrylgarn som jag delade i tre tunna trådar.

Ska nog prova en annan dag att göra fler bollar med vackra blad på, blåbären tex är ju så fina knallröda nu.


Idag har jag grävt ogräs hela dagen. Fast jag tar mina turer emellan och njuter av allt vackert.

Cotoneastern
är en stor favorit. Jag har en på norrsidan och en vid dammen.
Den är fin när den blommar på våren, sen är den ganska anonym hela sommaren, men höstfägringen är ju hur läcker som helst.

Det här är den vid dammen, den här bilden tagen på morgonen
och den här bilden tog jag ikväll. Den här busken är rödare än den andra.Det här är busken på norrsidan.Den har blivit STOR ! Jag hittade den som en liten frösådd i skogen när vi flyttade hit för över 20 år sedan. Därför vet jag inte vilken sort det är heller.Den här busken på norrsidan är gulare än den på södersidan. Snyggt det också till de röda bären. Koltrastarna älskar dem, men några finns det kvar än i alla fall.Kärra efter kärra med ogräs har jag kört till komposten idag. Och matvraket Bollan sticker genast upp huvudet när jag kommer : finns det något till mig eller ???? Smaskig kvickrot eller nåt ??? Kaninerna älskar kvickrotsrötter och det är nog nästan det nyttigaste man kan äta.Kvällarna blir bara så korta nu, man får sluta med det roliga alldeles för tidigt 😉
Hoppas det blir en lika fin dag i morgon, så jag hinner gräva riktigt mycket.Goooo lördagskväll !