Sent kom de i jorden i år. Stackars, stackars mina knölar fick ligga kvar i jordkällaren ända till i juli. Tiden fanns inte till att sätta ner dem före det. Trodde nog inte de skulle hinna blomma, men nu har de börjat i alla fall.
Lagom till det är dags att gräva upp dem igen 🙂

Jag har ju ärvt en del sorter från de som bodde här före oss, grannar till mitt föräldrahem och mina grannar här. De är jag ju extra rädd om förstås. Sen frösådde jag ett år och fick 90 nya sorter ! PUST ! En del av dem har dött som tur är.
Men jag har fortfarande ca 100 knölar som jag släpar ut och in i källaren varje år.

Den här har jag fått av Fredriks morbror så den kallar jag för Per. Tror det är en Arabian Night men är inte helt säker.Den enkla sorten är en frösådd. Här i en bukett med Persicaria orientalis
`Vulcano´ och doftlilja.Doftliljorna blev också planterade i juli så de blommar för fullt nu. Men det är ju bara roligt egentligen, mitt på sommaren är det så mycket som blommar ändå.
De står i en stor kruka i växthustunneln och det doftar ljuuuuvligt när man kommer in där.Trots att jag har så många förut så utökar jag med några knölar en del år. Den här heter Colour Spectacle och är köpt i år.Det här är också en Colour Spectacle men blev inte alls samma, snygg ändå.En favorit, den här har jag fått av granntanten så den kallar jag Dagny. Den planterades tillsammans med jätteverbena och Persicaria orientalis `Vulcano´i år och de klär varandra bra. Den här blev planterad tidigare.
Nu ska jag ut och klippa ner tomater i tunneln och så får jag se om jag hinner måla någon takstol till kanske. Nu är det bara tre kvar.


Ikväll ska jag på möte med Skaraborgs Trädgårdsamatörer och lyssna till
Peter Korn.
Föredraget heter `När man vill ha allt´….hi hi, det känns som bekant på nåt vis 😉


GOOO HELG TILL ER ALLA !