Den här rabatten har jag gått och kikat på för att eventuellt göra om. Men jag gillar verkligen den svängda linjen och vill inte gärna ändra, jag funderar nog en stund till.
Bergenian kommer till sin rätt den här tiden. Det är inget annat som orkar växa under äppelträden, vilken tacksam växt det är.
På plantmarknaden i lördags fick jag tag i en brokig variant, kul !
Sköldpaddsörten har precis börjat blomma, eftersommarens stadigaste blomma, tror aldrig någonsin jag sett att den vält omkull. Här växer den i halvskugga, skugga.
Men den går lika bra i full sol, här tillsammans med Echinacea `Starlight´. Bakom syns Höstflox `Bright Lights´ och Blodtopp.
En planta röd brysselkål blev det i år, jösses vilken skönhet !
Funderar på om jag ska sätta den i kruka på altanen istället för i nättunneln.
Nu mörknar det tidigt, tur man har lysrör i plasttunneln så man kan jobba lite till 🙂 Blomfärgerna i lysrörsljus blev precis ton i ton med pläden på stolen.
Började blada av tomaterna i tunneln idag. Bra jobb när det kommer kunder inemellan. Hann inte så långt, får fortsätta en annan dag. Nu när det blir så fuktigt så vill det gärna mögla annars.
När jag släckte lysröret för att gå in var det helmörkt, tur jag hade tänt i lilla växthuset. Då kändes det lite mysigt med mörkret runt omkring.
Hej Helena !
Lovar att återkomma om resultatet. Kram !
Hej Kerstin !
Jo det kom en del, även om den stora rusningen som på våren uteblir. Kul att du provat banankakan, hoppas ni gillar den! Låter som du har många goda bakelser att se fram emot i så fall.
Hej Berit !
Javisst passar de bra ihop Echinacean och sköldpaddsörten. Tror minsann jag ska flytta ihop den vita sköldpaddsörten med den vita Echinacean nånstans också.
Ha det fint du med !
Jag gillar också den svängda formen på den rabatten. Underbar kombination med Echinacea och sköldpaddeörten,
Ha det gott!!
Om du inte hann så långt med avbladningen kanske det berodde på att du hade många kunder…?
Testade din banankaka med squash idag, dubbel sats = 4 avlånga formar på en gång i ugnen. Doftar härligt, och ser bra ut. Ämnar frysa in en av dem skuren i skivor för att kunna “blada” av lämpligt antal till efterrättsbakelse i höst. Mums!
Om du gör en socker kaka på den sortens doftpelargon du har var det Gourmé den hette tro?Då kan du väl berätta hur den vart!För de sorter jag har bakat på har inte smakat gott lite som torkat hö ungefär.Kanske din passar bättre!
Vilken snygg kålplanta!
KRAM från mig!