Torsdagen var det öppen trädgård och plantskola igen. Fixar med lite småjox de där dagarna när jag har öppet.

Igår började jag klippa ner Vallörten innan den får för mycket frön.
Jag lade en tunna fulll med blad och stjälkar och satte på tättslutande lock, den ska nu stå och “ruttna” i något hörn och sedan tappar jag av den bruna vätskan som bildas. Sedan kan man späda med 10 delar vatten och gödsla. Naturens NPK, innehåller alla ämnen som plantorna kan behöva.

Lade en bytta med blad som jag häller vatten på också, typ nässelvatten. Det blir lite fortare färdigt. Kan jag nog börja använda om en vecka.

Kvällen före kom min vän Sofia. Hon hjälpte mig rulla upp bubbelplasttältet i tunneln, tack vännen !
Men titta vad som smitit in i skydd av bubblorna ! Började repa kanterna men gav upp i värmen igår. Får fortsätta idag. Måste få ut tomaterna nu, det är hög tid.
Så här har jag tänkt att prova i år, i återanvända jordsäckar med sand istället för jord. Kanske tar några med jord också som jämförelse.

Lite större jox tog sig dottern an. Hon kupade potatisen, äntligen blev det gjort. Tiden vill inte räcka till just nu.

På kvällen skördade jag kamomill för att fylla på husapoteket.
Visste att det skulle bli regn idag så det var bra att få det gjort före. Kamomillen är så fin i år och ingen lus. Ibland blir det svarta löss på och det är inget roligt.

Liggande på knä i skymningen och repa kamomill och känna fantastiska dofter och lyssna på fåglarnas kvällskvitter, bättre kan man inte ha det !

OCH IDAG REGNAR DET…HURRA !!!!